Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Tvål & Hygienartiklar

Utforska vårt sortiment av tvålar och hygienartiklar för en ren och fräsch känsla. Vi erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa tvålar som skonsamt rengör och återfuktar huden. Våra hygienartiklar inkluderar produkter för både kroppsvård och handhygien, såsom handtvål, handkräm och desinfektionsmedel. Vårt fokus ligger på att erbjuda produkter som inte bara är effektiva, utan också skonsamma och skapade med omsorg om din hud och välbefinnande.

Tvål & Dispensers

Visar 24 av 159 produkter
Sortera efter

Tvål & Dispensers

Frågor och svar om tvål


Vad är tvål tillverkat av?
Tvål är en blandning av fettsyror och alkalier som används för att rengöra och desinficera huden.

Vilka olika typer av tvål finns det?
Tvål kommer i både fast och flytande form. Tvål kan även vara antibakteriell, parfymfri, desinficerande och inte desinficerande.

Varför är det så viktigt att använda tvål?
Tvål är viktig att använda regelbundet, eftersom den hjälper till att rengöra och desinficera huden genom att ta bort smuts, olja, bakterier och andra föroreningar. Kom ihåg att också använda ett handdesinfektionsmedel, tillsammans med tvål för att döda bakterier.

Är det bättre att använda en parfymfri tvål?
Det finns flera fördelar med parfymfri tvål. Bland annat kan doftämnen i perfymer orsaka hudirritation och allergiska reaktioner, särskilt personer med känslig hud. Parfymfri tvål är också mer miljövänligt, eftersom det inte innehåller några onödiga kemikalier som användas för att skapa doftämnen.

Hur använder man tvål?
Applicera varmt eller ljummet vatten tillsammans med tvål på händerna och rengör alla delar av dina händer noggrant. Ett vanligt misstag många gör när de tvålar in sina händer är att de tvättar händerna för fort. Det skiljer sig från tvål till tvål, men generellt ska man tvätta händerna i minst 30 sekunder för bästa effekt.

Hur ofta bör man tvätta händerna med tvål?
Du bör tvätta dina händer med tvål och vatten regelbundet under hela dagen, särskilt efter att ha varit på offentliga platser eller hanterat föremål som andra människor har rört vid. Hur ofta man behöver använda tvål på kroppen kan variera beroende på personliga vanor och livsstil.

Vad är skillnaden mellan antibakteriell tvål och vanlig tvål?
Antibakteriell tvål innehåller kemikalier som dödar bakterier och andra mikroorganismer, medan vanlig tvål fungerar genom att ta bort smuts och föroreningar från huden. Om du använder en vanlig tvål är det viktigt att också desinficera händerna.

Kan tvål vara skadligt för händerna?
Antibakteriell tvål och handdesinfektion, som kan innehålla alkohol kan torka ut händerna och orsaka eksem. Om du vistas i en miljö där du tvättar händerna ofta, till exempel i en sjukhusmiljö kan det vara en god idé att använda en återfuktande handkräm.

Finns det miljövänligare alternativ?
Ja, det finns tvålar som är tillverkade av biologiskt nedbrytbara material och/eller naturliga ingredienser. Vi märker våra mer hållbara produkter med ”MER HÅLLBAR”.