Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Handdesinfektion

Utforska vårt breda utbud av handdesinfektion från effektiva och populära varumärken som Liv, Dax, Häxan och många fler. Handdesinfektion, ofta kallat handsprit, är en mycket viktig produkt som hjälper till att undvika spridning av smitta, inte minst inom vården. Genom att använda handdesinfektion efter exempelvis ett handslag, minimeras risken för smittspridning. Det finns många sorters handdesinfektion, och det är viktigt att läsa på och välja rätt sort beroende på vad syftet är. Vi erbjuder handdesinfektion i flertalet utföranden, samt både i lättflytande och gelform, så att du kan välja den handdesinfektion som passar bäst för dina behov. 

Handdesinfektion

Visar 24 av 56 produkter
Sortera efter

Handdesinfektion

Hos oss på Medea finner du effektiv och skonsam handdesinfektion av högsta kvalitet.

God handhygien är viktigt för alla, men det är extra viktigt inom yrkesområden där det finns större risk att exponeras för bakterier, virus och svamp, exempelvis inom sjukvård, djurvård, laboratoriemiljö och livsmedelshantering.
I vårt utbud av handdesinfektion återfinns antimikrobiell handdesinfektion, handdesinfektion med full virucidal effekt, handdesinfektion som är snäll mot huden och mycket mer.
Vi erbjuder handdesinfektion både i flytande form och som gel, i praktiska flaskor med eller utan pump och i flertalet storlekar.

Vårt sortiment av handdesinfektion är noggrant utvalt för att säkerställa produkter av högsta kvalitet.

Frågor och svar om handdesinfektion


Vad är handdesinfektion?
Handdesinfektion är en process som innebär att man dödar eller minskar antalet mikroorganismer på händerna, inklusive virus, bakterier och svampar. Detta kan göras genom att använda handdesinfektionsmedel, också kallat handsprit eller andra desinfektionsmedel.
Vad är handsprit?
Handsprit är en typ av desinfektionsmedel som används för att döda mikroorganismer på händerna. Det är oftast baserat på alkohol och finns i flytande eller gel-form.
Hur använder man handsprit?
För att använda handsprit, applicera rekommenderad mängd (ungefär 4 ml) på händerna och gnugga händerna tills det är torrt. Det är viktigt att se till att du täcker hela ytan på händerna, inklusive mellan fingrarna och under naglarna. Ett vanligt misstag är att man gnuggar händerna slarvigt. Gnugga händerna i minst 20 sekunder och var noga med att rengöra mellan fingrarna.
När bör man använda handsprit?
Handdesinfektion kan användas när man inte har tillgång till tvål och vatten eller när det finns en högre risk för spridning av sjukdomar. Det är också en bra idé att använda handsprit när man är i kontakt med personer som är sjuka eller när man hanterar mat.
Är handsprit lika effektivt som tvål och vatten?
Handsprit är en effektiv metod för att döda mikroorganismer på händerna, men det kan inte ersätta tvål och vatten när det gäller att ta bort smuts och andra föroreningar från händerna. Handsprit kan appliceras tillsammans med tvål och vatten.
Kan man överanvända handsprit?
Överanvändning av handsprit kan leda till torrhet och irritation på händerna. Det är viktigt att använda handsprit med måtta och att inte överanvända det. Om du upplever irritation på händerna, överväg att använda en handkräm för att återfukta huden.