Hållbara priser
Fri frakt
Effektivt sortiment
010-204 1234
hel låda handdesinfektion 399
Erbjudandet gäller tom. den 30/6 2023 och vid köp av minst 15 st LIV Des 75 med pump. Priset justeras i kassan. Moms tillkommer. 

Desinfektionsmedel

Visar 24 av 78 produkter
Sortera efter

Desinfektionsmedel

Hos oss på Medea finner du desinfektionsmedel i ett noga utvalt sortiment av handdesinfektion, ytdesinfektion och praktiska dispensers.

Frågor och svar - desinfektionsmedel


Vad är desinfektionsmedel och vad används det för?
Desinfektionsmedel är ett medel som används för att döda eller ta bort skadliga mikroorganismer som bakterier, svamp och virus från föremål och ytor. Det finns både desinfektionsmedel för desinficering av ytor och handdesinfektionsmedel för desinficering av händer.

Vad är fördelen med alkoholfria desinfektionsmedel?
Fördelarna med alkoholfria desinfektionsmedel är att de är snällare mot både miljön, huden och ytan som desinficeras. Det är dessutom inte lika brandfarligt som alkoholbaserade desinfektionsmedel.

Vilka ytor kan desinfektionsmedel användas på?
Desinfektionsmedel kan användas på många olika ytor, bland annat bänkskivor, dörrhandtag, badrumsytor och andra ytor som ofta rörs vid. Vissa material bör du dock undvika att använda desinfektionsmedel på, till exempel textiler och läder då det kan skada ytan. Det är viktigt att läsa etiketten och följa tillverkarens instruktioner för korrekt användning

Är desinfektionsmedel skadligt för huden?
Desinfektionsmedel ämnat för ytor bör undvika kontakt med hud och kan orsaka irritation och torka ut händerna. För att desinficera dina händer bör du använda tvål, vatten och handdesinfektion.

Är desinfektionsmedel farligt?
Desinfektionsmedel är farligt att förtära och det är farligt att få det i ögonen. Alkoholbaserat desinfektionsmedel är också mycket brandfarligt.
Desinfektionsmedel bör hållas utom räckhåll för barn och djur.

Hur länge behöver desinfektionsmedel verka på en yta?
Det beror på ytan och vilka typer av bakterier desinfektionsmedlet ska bekämpa. En vanligt misstag många gör när de desinficerar en yta är att spraya ytan och sedan snabbt torka av den. Låt istället medlet verka ett tag innan du torkar av ytan. Kom ihåg att läsa tillverkarens instruktioner för korrekt användning.