Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Medea för region och kommun

Under pandemin supporterade och levererade vi skyddsutrustning till ett 100-tal kommuner och 13 regioner och vann ett stort förtroende och renommé. Vi är stolta över att vi blivit en omtyckt distributör att lita på.  Såväl vad gäller leveranssäkerhet, sortimentskvalitet och service.
Medea är en modern distributör som arbetar med såväl privat som offentlig sektor. Våra kunders storlek och hur verksamheten styrs påverkar inte vårt sätt att leverera. Vi anser att alla förtjänar hög servicegrad, kvalitativa produkter och en leveranskedja som styrs med fokus på miljö och hållbarhet utan att ledtiden påverkas.

Ansvarsfullt företagande

Vi bedriver vår verksamhet för att främja hållbar utveckling i allra största mån. Tillsammans med våra leverantörer verkar vi för att de varor vi köper in är producerade under hållbara och ansvarsfulla förhållanden. Vi har ett ansvar för att respektera och främja de mänskliga rättigheterna både inom vår egen verksamhet och i den direkta leverantörskedjan.
 
  

Ett öppet samarbete och tidig dialog främjar alla

Vi tycker att det är viktigt att det finns en öppenhet och transparens mellan oss, våra leverantörer och våra kunder. Genom att vara proaktiva och starta en tidig dialog kan vi få en fungerande och optimal avtalstid. Vi välkomnar därför en tidig och öppen dialog med oss i er upphandlingsprocess. Vi kan lära oss av varandra och vi vill alltid vara lyhörda kring era utmaningar, önskemål och krav. Vi är lösningsfokuserade och en strävan att ständigt utveckla och förbättra. Att utmana hur saker alltid har fungerat är en del av vår affärsidé. 
 
I vårt anbudsteam har vi erfarenhet kring direktupphandlingar, öppna som förhandlande förfaranden och mer därtill.  Så, sitter du med en direktupphandling eller ska påbörja ett förfarande men inte riktigt vet hur ni ska arbeta mer hållbart, eller egentligen bara vill lära dig mer om exempelvis undersökningshandskar så tveka inte att höra av dig. Vi har stor erfarenhet att sälja till offentlig sektor och förstår hur processen går till för att kunna delta. 

Request for information

Vi deltar också gärna på RFI, ett perfekt sätt för dig som upphandlare att starta en dialog med oss som leverantör och få så mycket information som möjligt om vårt sätt att arbeta, utmaningar och möjligheter.    
 
9. Region_kommun HIGH.jpg

Tänk på att sprida riskerna - ta lärdom av pandemin

Som leverantör upplevde vi de svårigheter som ni beställare drabbades av under pandemin. Upphandlare valde och väljer att enbart ha stora leverantörer och ett fåtal sådana. När dessa fick leveranssvårigheter blev alla drabbade av tillgångsproblematik. Vi på Medea fick då möjligheten att arbeta med flera av Sveriges kommuner och regioner i form av direktupphandlingar. Främst av den anledningen att vi kunde leverera produkterna som ni behövde, ett faktum som fortfarande kvarstår. Tyvärr ser vi en tendens att man efter pandemin återgår till gamla vanor. 

Vi förespråkar delade anbud med flera leverantörer. Det skulle främja konkurrens och ni uppnår en mer hållbar konsumtion och funktionell leverans och kanske främst minimeras risken att inte ha tillgång på avtalade produkter.
 

Direktupphandling

Behöver ni köpa något brådskande eller utanför avtal kan ni enkelt skapa ett kundkonto hos oss och handla direkt i vår webbshop. Våra säljare hjälper dig gärna att välja rätt artikel och lösning för era behov. Vi har tillgång till ett stort antal artiklar som vi inte nödvändigtvis visar eller har till försäljning i vår webbshop. Tveka därför inte att ta kontakt för inköpshjälp och råd.