Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment

Ytdesinfektion

Upptäck vårt breda utbud av ytdesinfektionsmedel från pålitliga och effektiva varumärken som Cif, LifeClean, Hygiene of Sweden, Liv och många fler. Ytdesinfektionsmedel är mycket viktigt för att förhindra mikrobiologisk smittspridning på ytor och används främst inom vården samt inom livsmedelshantering. Men ytdesinfektion är mycket viktigt även på andra platser där ytor kan sprida smitta, som exempelvis kontor eller offentliga utrymmen, samt i hemmet. Det är viktigt att läsa på och välja rätt ytdesinfektion beroende på ändamål. Vi erbjuder flertalet olika ytdesinfektionsmedel med olika innehåll och olika funktionalitet, så att du kan välja den ytdesinfektion som passar bäst för dina behov. 

Ytdesinfektionsmedel

Visar 24 av 47 produkter
Sortera efter

Ytdesinfektionsmedel

Här finner du effektiv ytdesinfektion i olika praktiska utföranden. Ytdesinfektion är mycket viktigt både i hem och arbetsmiljö på ytor som exponerats för bakterier, virus och svamp. Inte minst inom sjukvård och vid livsmedelshantering. Hos oss finner du ytdesinfektion i stora och små flaskor samt ytdesinfektion i smidiga sprayflaskor. Vi erbjuder även lättanvända ytdesinfektionsdukar i praktiska dispensers. Vårt sortiment av ytdesinfektion är noggrant utvalt för att säkerställa produkter av högsta kvalitet.

Frågor och svar om ytdesinfektionsmedel


Vad är ytdesinfektion?
Ytdesinfektion är processen att ta bort eller döda mikroorganismer på ytor. Det används ofta för att ta bort bakterier, virus och svampar som kan orsaka sjukdomar.

Varför är ytdesinfektion viktigt?
Ytdesinfektion är viktigt för att förhindra spridning av sjukdomar och bakterier i miljöer där många människor samlas, såsom sjukhus, skolor, restauranger och offentliga byggnader. Det är också viktigt för att skydda människor som arbetar i dessa miljöer, såsom vårdpersonal och rengöringspersonal.

Vad finns det för ytdesinfektionsmedel att välja på?
Det finns desinfektionsmedel med alkohol och utan alkohol. De alkoholbaserade desinfektionsmedlen innehåller olika mängd alkohol, från 60% upp till 80%. Det finns också desinfektionsmedel som lämpar sig olika bra på olika ytor, man kan till exempel behöva ett speciellt medel för att desinficera viss typ av medicinteknisk utrustning. Kom ihåg att läsa produktbeskrivningen för att hitta det medlet som passar sig bäst.

Vad ska jag tänka på när det gäller alkoholbaserad desinfektion?
När det kommer till desinfektionsmedel med alkohol krävs att det är minst 60% alkohol för att förstöra mikroorganismens cellmembran. Det är viktigt att rengöra ytan innan man desinficerar, detta för att få bort smuts och föroreningar. Idag finns det desinfektion med 2i1, dvs rengöring och desinfektion i samma. Tänk också på att inte torka av ytan direkt efter du desinficerat.

Fungerar alkoholfri desinfektion?
Ja, det fungerar. Det har en bevisad high-level effekt, dvs maximal antimikrobiell effektivitet och kan användas på de tuffaste och mest svårdödade mikroorganismerna. En stor fördel med alkoholfri desinfektion är att det inte torkar ut ytan och efterlämnar inga farliga restprodukter. LifeCleans produkter är alkoholfria och är så kallade 3in1, vilket innebär att dem rengör, desinficerar samt skyddar och förebygger. Produkten är mer skonsam och miljöanpassad.

Vad betyder att desinfektionsmedlet innehåller tensider?
Tensider är ett rengörande medel, dvs produkten både rengör och desinficerar ytan. Desinfektionsmedel utan tensider krävs det att man rengör ytan innan man desinficerar. Detta kan du på några av våra produkter identifiera genom att produkten har ett + tecken.

Är desinfektionsmedel farligt?
Det är kravställt att markera ut vilka risker en produkt kan inneha. Alla produkter kommer därför att ha dessa märkningar på sig. Alkoholbaserad desinfektion är t.ex brandfarligt. Därför bör dessa inte förvaras eller brukas i miljöer som kan innebära brandrisk. Desinfektionsmedel ä räven farligt att förtära och få i ögonen. På produktsidorna finner säkerhetsdatablad som ger dig information om detta. Det står även på förpackningen.

Vad är det för skillnad på avdödande av 99,99% och 99,9999%?
Mikroorganismer räknas i miljontal. generellt krävs det inte många bakterier eller virus för att görs oss sjuka. Tillexempel uppskattas den smittsamma dosen av E. coli till färre än 100 bakterier. I gynsamma miljöer förökar sig bakterier väldigt fort, E.coli dupliceras var 20:e minut. Om två bakterier befinner sig på en yta, har den på knappa sju timmar förökat sig till över en miljon bakterier.
Därför är det väldigt stor skillnad på om ett desinfektionsmedel avdödar 99,99% eller 99,9999%, då det handlar om hur många mikroorganismer som lämnas kvar på en yta.

Hur ofta ska jag desinficera ytor?
Ytor desinficeras olika beroende på hygienkravet på den miljö du är verksam i. Vissa ytor behöver desinficeras oftare än andra. Toalett behöver till exempel desinficeras oftare än kontorsytor.
Det är viktigt att komma ihåg att de ytor som utsätts för mycket bakterier behöver desinficeras oftare. Dörrhandtag till exempel. Det kan vara en god idé att ofta desinficera dessa ytor mer frekvent, för att hålla en bra hygiennivå på arbetsplatsen.