Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Välkommen till vårt sortiment av personlig skyddsutrustning

Här hittar du allt du behöver för att skydda dig i olika situationer. Utforska vårt sortiment av engångshandskar, skyddsförkläden och skyddsrockar, ärmskydd samt andningsskydd. Vi är här för att hjälpa dig att känna dig säker. Glad shopping!

Personlig Skyddsutrustning

Visar 24 av 160 produkter
Sortera efter

Personlig Skyddsutrustning

Vad är personlig skyddsutrustning?


Personlig skyddsutrustning (PPE) är utrustning ämnad att skydda dig som användare mot faror och risker som kan uppstå i arbetsmiljöer eller andra miljöer. PPE är inte ämnat att skydda din omgivning.

Händer
Vi erbjuder ett stort utbud av handskar i flertalet material och utföranden så att du alltid ska hitta just de handskar du söker. Här finner du nitrilhandskar, latexhandskar, vinylhandskar och neoprenhandskar i olika utföranden beroende på vad du behöver använda dem till.

Ögon
Hos oss finner du ett brett utbud ögon- och ansiktsskydd i form av visir och skyddsglasögon. I vårt sortiment återfinns visir och skyddsglasögon i många utföranden.

Mun & Andning
Oavsett om du söker munskydd eller andningsskydd så finner du här ett väl tilltaget utbud effektiva skydd.

Hår & Skägg
Vi erbjuder skydd för långt hår, tjock hår, kort hår och ansiktsbehåring. Här finner du nät och mössor som skyddar hår och omgivning.

Kropp
I vårt utbud av PPE finner du skyddsrockar, skyddsförkläden, skyddsoveraller, ärmskydd och avdelningskläder med olika egenskaper så att du ska hitta just det skydd du behöver oavsett vilken arbetsuppgift skyddet ska användas för.

Fötter
Här finner ni skoskydd och stövelskydd, perfekta för att skydda känsliga miljöer från smutsiga skor.

Frågor och svar om personlig skyddsutrustning


Vilka är de vanligaste PPE-produkterna?
Vanliga PPE-produkter innefattar handskar, skyddsvisir, andningsskydd, skyddsglasögon, hörselskydd och skoskydd.

När ska man bära personlig skyddsutrustning?
PPE ska bäras av dig som kan utsättas för fara på arbetsplatsen eller i andra miljöer. Det är arbetsgivarens ansvar att se till att korrekt personlig skyddsutrustning finns tillgänglig på arbetsplatsen.

Vem ska använda personlig skyddsutrustning?
Den som utsätts för fara på arbetsplatsen. Du som utsätts för till exempel kemikalier, skadliga aerosoler, damm eller bakterier ska alltid använda personlig skyddsutrustning.

Vem bestämmer vilken PPE som ska användas?
Det är arbetsgivarens ansvar att identifiera de risker som finns på arbetsplatsen och ta fram relevant PPE-utrustning för att motverka riskerna.

Hur ska personlig skyddsutrustning förvaras?
Information om hur PPE ska förvaras hittar du i produktens bruksanvisning, instruktionsblad eller säkerhetsdatablad. Det finns både PPE ämnat för engångsbruk och flergångsbruk.

Vilka är de vanligaste misstagen när man använder personlig skyddsutrustning?
Det vanligaste misstaget är att man inte använder det när man ska, att man använder det på fel sätt, och att man inte tar hand om sin utrustning. Läs alltid bruksanvisningen innan användning för att använda produkten på korrekt sätt.

Vad bör jag tänka på när jag köper PPE?
Det viktigaste när du köper PPE är att du köper rätt skyddsutrustning för ändamålet. Identifiera vilka risker bäraren kan utsättas för och handla utrustningen utifrån det. Se till att produkten uppfyller de standarder och krav som behövs.