Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment

Munskydd för effektivt skydd

Upptäck vårt sortiment av högkvalitativa munskydd för att säkerställa effektiv skyddsnivå. Välj trygghet och säkerhet varje dag.

Munskydd

Visar 13 av 13 produkter
Sortera efter

Munskydd

Munskydd klassas inte som personlig skyddsutrustning och är ingenting du använder för att skydda dig från din omgivning, de är istället produkter som skyddar personer i din närhet. När du bär munskydd av hög kvalitet så skyddas din omgivning från mikroorganismer i din utandningsluft. Munskydd kan exempelvis bäras när du åker kollektivtrafik, när du handlar eller som en extra försiktighetsåtgärd när du vistas nära någon med nedsatt immunförsvar. I vårt sortiment av munskydd återfinns bland annat modeller som har knytband, modeller som har öglor, modeller som ger lite extra komfort och modeller speciellt framtagna för glasögonbärare.
De munskydd som håller högst standard och uppfyller högst krav är munskydd av Typ IIR vilka har en bakteriefiltreringseffektivitet på minst 98%. För maximalt skydd rekommenderar vi att använda munskydd i kombination med skyddsvisir.
Vid användning av munskydd så är det viktigt att tänka på att hantera dem korrekt. Tvätta händerna innan och efter munskyddet sätts på och se till att munskyddet täcker mun, näsa och haka. Justera näsbygeln och knytband/öglor så att skyddet sitter tätt och stabilt och se till att inte vidröra filterdelen vid påtagning eller justering.

Frågor och svar om munskydd


Varför är det viktigt att bära ett munskydd?
Munskydd kan hjälpa till att minska spridningen av droppar från näsan och munnen, vilket kan bidra till att minska smittrisken för sjukdomar som COVID-19.

Vilken typ av munskydd rekommenderas?
Det är viktigt att använda ett munskydd som är godkänt av relevanta hälsoorganisationer, till exempel ett mask som är CE-märkt. Det rekommenderas att använda ett munskydd med minst tre lager, med ett lager som filtrerar ut små partiklar.

Hur ofta bör jag byta ut mitt munskydd?
Det kan variera beroende på typen av munskydd du använder, men det är vanligt att man behöver byta ut det efter varje användning eller var 4-8 timme. Det är viktigt att följa anvisningarna från tillverkaren. De allra flesta munskydd är så kallade engångsmunskydd och är avsedda att bytas ut efter varje arbetsmoment.

Hur ska jag lagra mitt munskydd?
Munskydd bör förvaras i en torr, sval plats utan direkt solljus. Det är viktigt att hålla munskydden i deras originalförpackning för att skydda dem från skador och föroreningar.

Hur ska jag bära mitt munskydd?
Det är viktigt att bära munskyddet på rätt sätt för att det ska vara effektivt. Se till att det täcker näsan och munnen helt utan att vara för trångt eller för löst. Förvissa dig om att du kan andas lätt och bekvämt medan du bär det.

Kan jag använda ett munskydd om jag har astma eller KOL?
Personer med kroniska andningsproblem som astma eller KOL bör rådfråga sin läkare innan de använder ett munskydd eftersom det kan påverka andningen.

Hur lång är hållbarhetstiden på munskydd?
Munskydd har en hållbarhetstid på tre år från produktionsdatum,

Kan jag återanvända mitt munskydd?
Nej, vanliga munskydd av typ IIR är engångsmunskydd och ska bara användas en gång.