Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Våra engångshandskar 

Vi erbjuder nitril-, vinyl- och latexhandskar för flera olika användningsområden från välkända varumärken. Medea är exklusiv återförsäljare av Mercator Medicals handskar på Svenska marknaden. Storsäljande nitrilhandsken Nitrylex Classic blå har köpts av 100 kommuner och 13 regioner med ett mycket gott betyg av alla användare.  Nitrylex Classic och Classic + väljs av många inom livsmedelsindustrin då nitrilhandsken håller väldigt hög kvalitet och tålighet. Samtliga av våra nitrilhandskar är puderfria och fria från ftalater. Vill du göra ett större volymköp av handskar från Mercator eller vill du testa våra handskar – kontakta en av våra säljare för varuprov

Engångshandskar

Visar 24 av 74 produkter
Sortera efter

Engångshandskar

Frågor och SvarVad är skillnaden på nitrilhandskar, latexhandskar och vinylhandskar?
Nitrilhandskar utgör den största delen av vårt sortiment av engångshandskar och gör så av goda skäl. Nitrilhandskar har ett mycket brett användningsområde och kan användas vid allt från städning till livsmedelshantering, industriarbete, sjukvård och omsorg.
De kan beskrivas som handskar med flera av de bästa egenskaperna från andra sorters handskar och kan användas i många olika miljöer och för många olika arbeten. Precis som latexhandskar ger Nitrilhandskar en förstklassig elasticitet, mjukhet, komfort, slitstarkhet och hållbarhet för en så säker och komfortabel användning som möjligt. Nitrilhandskar är också helt latexfria och lämpar sig därmed för personer med känslig hud och personer med latexallergi.
Funktionalitet och egenskaper hos nitrilhandskar kan vara mycket varierade då materialet erbjuder stora möjligheter. I vårt sortiment finner du ett brett utbud av nitrilhandskar med praktiska och finurliga egenskaper. Vi har handskar med strukturerade fingertoppar, handskar med diamantstruktur för bra grepp i våta och oljiga miljöer, handskar som kan användas på touchskärmar, långa handskar, svarta handskar, färgglada handskar och mer därtill för att du ska hitta rätt handske för dig och din verksamhet.
Nitrilhandskar kan skilja sig åt i vilka funktioner de har och vilket skydd de ger, exempelvis mot kemikalier, och det specificeras på produktnivå.

Latexhandskar är mycket elastiska och slitstarka handskar tillverkade av naturlatex. Det finns både sterila och icke-sterila latexhandskar och de används ofta inom vården, inte minst vid kirurgi när handsken måste vara steril. Latexhandskar erbjuder en imponerande komfort, mjukhet och elasticitet samtidigt som de skyddar användaren genom mycket hög slitstyrka, perforeringsskydd och tålighet. Latex kan användas med livsmedel men lämpar sig inte för feta livsmedel – till exempel oljor.
Det man som användare ska tänka på vid köp av engångshandskar är att latexhandskar kan vara ett problem för de med latexintolerans eller latexallergi. Om du har latexallergi så rekommenderar vi i stället nitrilhandskar eller neoprenhandskar, vilka är syntetiska men tillverkade för att efterlikna latexhandskarnas positiva egenskaper gällande komfort, elasticitet och tålighet.

Vinylhandskar är vanligt förekommande engångshandskar som ofta används inom exempelvis lokalvård och är ett utmärkt alternativ vid städning eller vid hantering av icke-feta livsmedel. De är plasthandskar, vanligtvis tillverkade av PVC, vilken behandlats med mjukgörande ämnen för att skapa en produkt som är mjuk, smidig och elastisk. Vinylhandskar är latexfria vilket gör dem till ett bra alternativ för personer med allergi eller överkänslighet mot latex. De kan innehålla ftalater och bör därför inte användas vid hantering av feta livsmedel. Vid hantering av feta livsmedel rekommenderar vi nitrilhandskar. Vinylhandskar är också billigare än både latex och nitrilhandskar, vilket gör dem till ett bra alternativ om handsken ska användas i ett moment som inte kräver samma typ av skydd eller om handsken ska användas under en kortare tid.

Uppfyller era engångshandskar AQL standard?
Engångshandskar bedöms och rangordnas utifrån ett antal kriterier, godkännanden och standarder. Ett mycket viktigt sådant är AQL (Acceptable Quality Level) vilket är en hård kvalitetstestning som utförs på slumpmässigt utvalda handskar efter produktion, där de utvalda handskarna testas för defekter. AQL bedöms från 0-100 och ett lågt AQL ger ett högt betyg. Hos oss på Medea finner du endast handskar med AQL under 1.5, vilket är standarden inom vården. Den lägsta AQL engångshandskar kan få är 0.65. Alla våra handskar för bruk inom vården är godkända för medicinskt arbete.
Det finns många viktiga standarder när det kommer till all personlig skyddsutrustning, så även för engångshandskar. Ett par av alla de standarder som finns är EN420 och EN455, två standarder som relaterar till livsmedelshantering, samt EN274-5:2016 som innebär att handskarna ger skydd mot virus, bakterier och svamp.
Alla produkter för personlig skyddsutrustning i vårt sortiment är CE-märkta.

Vad är skillnaden på Nitrylex Classic och Nitrylex Classic+?
Nitrylex Classic är en standard nitrilhandske som passar utmärkt till arbetsuppgifter inom vård, skönhet, städning och livsmedelsindutrin. Nitrylex Classic+ är en tjockare handske med grövre textur för ännu bättre grepp och tålighet i miljöer där detta krävs. Denna handske passar utmärkt inom exempelvis kötthantering och fiskhantering. Både Nitrylex Classic och Nitrylex Classic+ är livsmedelsgodkända.

Har ni engångshandskar godkända inom livsmedelshantering?
De flesta av våra engångshandskar är livsmedelsgodkända. Tänk på att läsa produktbeskrivningen för att säkerställa att handsken du väljer är godkänd för livsmedelshantering.

Har ni extra långa engångshandskar?
Ja, det har vi. Engångshandskar brukar vara runt 240 mm långa och det täcker ungefär ner till en bit på handleden. Vissa arbetsmoment kräver att handskarna är längre. Våra Nitrylex long är 290 mm långa och ger dig extra skydd. Tänk på att handskens storlek inte har något att göra med handskens längd – en handske i storlek XS är lika lång som en storlek XL.

Vilka färger och storlekar finns det på engångshandskar?
Engångshandskar kommer i flera olika färger. I vårt sortiment hittar du blå, svarta, rosa, gröna, orange, bruna, vita, gräddfärgade, lila och transparenta handskar.
Handskstorlekar sätts ofta i skalan XS – XL eller 6.0 – 12.0. Se vår storleksguide här för att hitta rätt passform.

Har ni svarta nitrilhandskar?
Ja, det har vi.

Hur vet jag vilken engångshandske/engångshandskar jag ska välja?
Vi har brett utbud av engångshandskar i både nitril, latex och vinyl. Det kan vara svårt att veta vilken handske som passar bäst för just er verksamhet. Överst i denna FAQ hittar du en guide på vilken handske som passar vid vilket tillfälle. Har du några frågor eller funderingar är du givetvis välkommen att kontakta vår kundtjänst på 010 2041 234, så hjälper vi dig att välja rätt.

Vad är livslängden på handsken?
Både nitrilhandskar och vinylhandskar har en livslängd på 3 år från produktionsdatum.
Sterila latexhandskar har en längre livslängd på 5 år från produktionsdatum
Vi garanterar en hållbarhet på minst 6 månader vid beställningstillfälle.

Hur kan jag se tjockleken på handskarna?
Handskens tjocklek hittar du i antingen produktbeskrivningen eller i bifogat produktdatablad. Om du inte hittar det där är du välkommen att kontakta oss på 010 2041 234 så hjälper vi dig.

Har ni puderfria engångshandskar?
Alla våra engångshandskar är puderfria. Engångshandskar med puder kan framkalla allergi hos användaren och bör undvikas.

Är era engångshandskar hyperallergena?
Latexallergi är vanligt förekommande och utesluter användning av latexhandskar för många. En stor mängd av våra nitrilhandskar, exempelvis Nitrylex Classic, är utformade för att efterlikna egenskaperna hos latexhandskar, vilka oftast är sköna och ger en taktil känsla i fingertopparna.

Vad är plasthandskar?
Handskar gjorda av PVC benämns ofta lite slarvigt som plasthandskar. Den typen av handskar är ofta billiga med dålig kvalitet och lämpad att användas under en kort tid. Vi rekommenderar inte dig att köpa PVC-handskar eller ”vanliga” plasthandskar, utan letar du efter ett billigt alternativ bör du i stället köpa vinylhandskar, som är en blandning mellan mellan nitril och vinyl.