Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Vinylhandskar

I vårt sortiment hittar du ett brett utbud av vinylhandskar med olika utföranden och egenskaper för att passa dina specifika behov, oavsett om du arbetar med livsmedel, kommer i kontakt med kroppsvätskor eller utför hushållsstädning. Våra vinylhandskar kombinerar komfort och skydd i en produkt, och finns bland annat i storlek medium. Om du har några frågor eller funderingar om vinylhandskar, titta gärna i vår FAQ-sektion längre ner på sidan, där kan du bland annat läsa om allergiska reaktioner. Välj Medea för att få högkvalitativa vinylhandskar du kan lita på.

Vinylhandskar

Visar 9 av 9 produkter
Sortera efter

Vinylhandskar

I vårt utbud av vinylhandskar så finner du noga utvalda handskar av högsta kvalitet.

Vinylhandskar är latexfria handskar tillverkade av plast, vanligtvis PVC behandlat med mjukgörande ämnen, som ofta används vid bland annat lokalvård och som städhandskar vid hemmabruk. De lämpar sig mycket bra för städning likväl vid hantering av icke-feta livsmedel. Vinylhandskar är mjuka, smidiga och elastiska och erbjuder bra skydd mot smuts och vätska.
Eftersom vinylhandskar är latexfria så är de ett bra alternativ för personer med latexallergi.

Vinylhandskar kan innehålla ftalater vilket innebär att de då inte ska användas vid hantering av feta livsmedel. Vid hantering av feta livsmedel rekommenderar vi istället nitrilhandskar.
Information om vilka kriterier, godkännanden och standarder som uppfylls för en specifik handske återfinns på handskarnas produktsidor samt i de produktdatablad som finns tillgängliga på produktsidorna.

Frågor och svar om vinylhandskar


Vad är vinylhandskar?
Vinylhandskar är engångshandskar som är tillverkade av ett syntetiskt material som heter polyvinylklorid (PVC). Vinylhandskar är vanligtvis transparenta, och används för att skydda händerna mot smuts, kemikalier, bakterier och andra potentiella faror.
Vad är fördelarna med vinylhandskar?
Vi rekommenderar att använda nitrilhandskar, men det finns dock ett par fördelar med vinylhandskar. Vinylhandskar är inte lika slittåliga och bekväma som nitrilhandskar men de är prisvärda och funkar bra vid till exempel städning.
Vad är nackdelarna med vinylhandskar?
Vinylhandskar är som nämnt inte lika slitstarka som andra typer av engångshandskar, som till exempel nitril- eller latexhandskar. De kan också vara mindre tåliga mot kemikalier och andra farliga ämnen. Det är också viktigt att notera att PVC är en plast som inte är biologiskt nedbrytbar, vilket kan innebär att vinylhandskar inte är lika snälla mot miljön.
Vem bör använda vinylhandskar?
Vinylhandskar kan användas av de flesta, men är särskilt lämpliga för personer som utför en arbetsuppgift där man inte utsätts för till exempel kemikalier eller hanterar livsmedel. Eftersom vinylhandskar inte är lika sköna att använda som nitrilhandskar, passar de bra för den som bara ska använda handsken under en kort tid. De är också lämpliga för allmänna städ- och rengöringsarbeten.
Hur förvarar jag vinylhandskar på bästa sätt?
Vinylhandskar bör förvaras i en sval och torr miljö, borta från direkt solljus och värme. Förpackningen bör också förvaras stående för att undvika att handskarna torkar ut eller att de pressas ihop och förlorar formen.
Hur ofta ska jag byta ut vinylhandskar?
Vinylhandskar är engångshandskar och bör bytas ut efter varje arbetsmoment för att minimera risken för exempelvis smittspridning. Om handskarna blir synligt smutsiga eller skadade ska de också bytas ut omedelbart.