Hållbara priser
Alltid fri frakt över 995:-
Effektivt sortiment
010-204 1234

Medea är exklusiv återförsäljare av Mercator Medicals handskar på Svenska marknaden. Storsäljaren Nitrylex Classic blå har köpts av 100 kommuner och 13 regioner med ett mycket gott betyg av alla användare.  Nitrylex Classic och Classic + väljs av många inom livsmedelsindustrin då de håller väldigt hög kvalitet och tålighet.  Samtliga av våra nitrilhandskar är puderfria och fria från ftalater. Vill du göra ett större volymköp av handskar från Mercator eller vill du testa våra handskar – kontakta en av våra säljare för varuprov

Nitrilhandskar

Visar 24 av 36 produkter
Sortera efter

Nitrilhandskar

Hos oss på Medea finner du ett stort sortiment av noga utvalda nitrilhandskar av högsta kvalitet.

Vi erbjuder bekväma, slitstarka nitrilhandskar i flera utföranden, med funktioner som bland annat förbättrat grepp, ökad taktil känslighet och handskar som fungerar att använda på touchskärmar. I vårt sortiment så finner du nitrilhandskar med mycket lågt AQL som kan användas för livsmedelshantering, inom skönhetsindustrin, i industrimiljö och produktionsmiljö samt för vård och omsorg.

I vårt sortiment så finner ni nitrilhandskar för många användningsområden med utformning, färg och egenskaper för att fungera och passa in optimalt i olika miljöer. Exempel på dessa är undersökningshandskar i snälla färger vilka används vid undersökning av barnpatienter, skyddshandskar i svart som är mycket populära i restaurang- och barmiljö, handskar som erbjuder mycket bra grepp vid våta och oljiga förhållanden vilka är optimala att använda i verkstadsmiljö, samt handskar med förlängd manschett vilka skyddar handleder och överarmar vid arbete i sjukhusmiljö.

Nitrilhandskar är tillverkade av syntetiskt gummi ämnat att efterlikna de egenskaper som återfinns hos latexhandskar och är därför mycket elastiska, bekväma och slitstarka, samtidigt som de likt vinylhandskar är helt latexfria och därför ett mycket bra alternativ för personer som är allergiska mot latex.

Nitrilhandskar är fria från ftalater och är därför mycket bra att använda vid alla sorters livsmedelshantering. Vi erbjuder också flera modeller som uppfyller kraven för hantering av kemikalier.
Information om vilka kriterier, godkännanden och standarder som uppfylls för en specifik handske återfinns på handskarnas produktsidor samt i de produktdatablad som finns tillgängliga på produktsidorna.

Alla produkter för personlig skyddsutrustning i vårt sortiment är CE-märkta.