Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 


Ett brett sortiment av nitrilhandskar

Nitrilhandskar är ett av Medeas huvudområden. Vi har försett mer än hälften av Sveriges regioner med handskar och hundratals företag inom bland annat livsmedelsindustrin, skönhetsvård, städföretag och tandläkare. I vårt sortiment hittar du nitrilhandskar i en mängd olika utföranden och med olika egenskaper som passar just dina behov, oavsett om du jobbar med livsmedel eller ska städa hemmet. Har du frågor och funderingar om nitrilhandskar kan du se vår FAQ längre ner på sidan. 

Nitrilhandskar

Visar 24 av 42 produkter
Sortera efter

Nitrilhandskar

Hos oss på Medea finner du ett stort sortiment av noga utvalda nitrilhandskar av högsta kvalitet.

Vi erbjuder bekväma, slitstarka nitrilhandskar i flera utföranden, med funktioner som bland annat förbättrat grepp, ökad taktil känslighet och handskar som fungerar att använda på touchskärmar. I vårt sortiment så finner du nitrilhandskar med mycket lågt AQL som kan användas för livsmedelshantering, inom skönhetsindustrin, i industrimiljö och produktionsmiljö samt för vård och omsorg.

I vårt sortiment så finner ni nitrilhandskar för många användningsområden med utformning, färg och egenskaper för att fungera och passa in optimalt i olika miljöer. Exempel på dessa är undersökningshandskar i snälla färger vilka används vid undersökning av barnpatienter, skyddshandskar i svart som är mycket populära i restaurang- och barmiljö, handskar som erbjuder mycket bra grepp vid våta och oljiga förhållanden vilka är optimala att använda i verkstadsmiljö, samt handskar med förlängd manschett vilka skyddar handleder och överarmar vid arbete i sjukhusmiljö.

Nitrilhandskar är tillverkade av syntetiskt gummi ämnat att efterlikna de egenskaper som återfinns hos latexhandskar och är därför mycket elastiska, bekväma och slitstarka, samtidigt som de likt vinylhandskar är helt latexfria och därför ett mycket bra alternativ för personer som är allergiska mot latex.

Nitrilhandskar är fria från ftalater och är därför mycket bra att använda vid alla sorters livsmedelshantering. Vi erbjuder också flera modeller som uppfyller kraven för hantering av kemikalier.
Information om vilka kriterier, godkännanden och standarder som uppfylls för en specifik handske återfinns på handskarnas produktsidor samt i de produktdatablad som finns tillgängliga på produktsidorna.

Frågor och Svar


Vad är nitrilhandskar?
Nitrilhandskar är engångshandskar tillverkade av ett syntetiskt material som kallas nitril. Nitrilhandskar används ofta inom sjukvården, livsmedelsindustrin och andra branscher där det är viktigt att skydda händerna från skador, smuts och kemikalier.

Vad är skillnaden mellan nitrilhandskar och vinylhandskar?
Den stora skillnaden mellan nitrilhandskar och vinylhandskar är materialet. Vinylhandskar är tillverkade av PVC-material medan nitrilhandskar är tillverkade av nitril. Nitrilhandskar är mer tåliga än vinylhandskar, mer bekväma för användaren, och erbjuder även ett bättre skydd mot kemikalier och andra ämnen vilket gör att de passar bättre inom fler områden än vinylhandskar.

Vilka fördelar har nitrilhandskar jämfört med andra typer av handskar?
Nitrilhandskar är tåligare och mer motståndskraftiga än det som ofta kallas plasthandskar (PVC handskar), vilket gör att de utgör ett bättre skydd för dina händer. Nitrilhandskar är också mer resistenta mot kemikalier än vad plasthandskar är. De är också hypoallergena och är därför ett bra alternativ för personer som är känsliga mot latex.
Nitrilhandskar har också en betydligt bättre passform än plasthandskar, vilket är vara viktigt för den som använder handskarna dagligen. Nitrilhandskar har ger också en betydligt mycket bättre fingertoppskänsla än plasthandskar och vinylhandskar.

Har ni textuerade nitrilhandskar?
Ja, vi erbjuder nitrilhandskar är textuerade på antingen hela handsken, med mikrotextur över hela handsken, samt med mikrotextur över handske och ytterliggare textur på fingertopparna.

Skyddar nitrilhandskar mot kemikalier?
Ja, nitrilhandskar är mycket kemikalieresistenta och är därför ett bra val för personer som hanterar kemikalier regelbundet.

Kan nitrilhandskar återanvändas?
Nej, nitrilhandskar är avsedda för engångsbruk och ska därför kastas efter att de har använts en gång. Återanvändning av nitrilhandskar kan öka risken för infektioner och minska handskarnas skyddande förmåga.

Hur ofta behöver jag byta handske?
Det är viktigt att byta ut dina nitrilhandskar regelbundet. En generell regel är att byta handskar vid varje nytt arbetsmoment, om du jobbar inom livsmedelshantering bör du exempelvis byta handskar varje gång du hanterar ett nytt livsmedel.

Kan nitrilhandskar orsaka allergier?
Nitrilhandskar orsakar sällan allergiska reaktioner. Det gör nitrilhandskar till ett bra alternativ för personer med känslig hud eller latexallergi.

Skyddar nitrilhandskar mot alla virus?
Nitrilhandskar skyddar mot virus som inte är så små att de kan tränga igenom materialet. De kan dock inte garantera fullständigt skydd mot alla typer av virus och bör användas tillsammans med andra skyddsåtgärder.

Är era nitrilhandskar godkända för hantering av livsmedel?
Ja, de flesta av våra handskar är godkända för hantering av livsmedel samt hantering av feta livsmedel.

Hur ska jag förvara nitrilhandskar?
Nitrilhandskar ska förvaras i en torr och sval miljö. Handskarna ska heller inte utsättas för direkt solljus.

Säljer ni extra långa nitrilhandskar?
Ja, vi säljer nitrilhandskar med extra lång manschett.

Vad gör jag med använda nitrilhandskar?
Om nitrilhandskarna är använda och kontaminerade med farliga kemikalier eller biologiska ämnen, ska de slängas i en avfallsbehållare för farligt avfall. Om de bara används för att skydda händerna vid vardagliga uppgifter, kan de sorteras som plast hushållsavfallet. Det är också viktigt att ta hänsyn till miljöaspekterna av nitrilhandskar genom att kassera dem på ett säkert och ansvarsfullt sätt

Vilka branscher använder vanligtvis nitrilhandskar?
Nitrilhandskar används vanligtvis inom hälso- och sjukvården, livsmedelsindustrin, laboratorier, tandvård, veterinärmedicin och industriella sektorer där det finns risk för kemisk exponering.

Spelar det någon roll vilken färg på handsken jag väljer?
När du väljer rätt nitrilhandske bör du först och främst fokusera på handskens egenskaper och säkerställa att egenskaperna passar din verksamhet. I många branscher, till exempel inom livsmedelsproduktion och sjukvården, är det vanligt att man har olika handskar för olika ändamål och då underlättar det att ha olika färger för att inte blanda ihop handskarna.

Kan jag använda nitrilhandskar i våta miljöer?
Ja, nitril har en hög tätning mot vätskor och kan användas i våta miljöer utan att minska greppsäkerheten.

Vilka är de viktigaste märkningarna på nitrilhandskar?
De fyra viktigaste märkningar på nitrilhandskar är CE-märkning, EN-standard, ASTM-standard och AQL. CE-märkning är en europeisk standardmärkning som visar att handskarna uppfyller hälso, säkerhets och miljöskyddskrav. EN-standard är också en europeisk standard som fastställer krav på kvalitet och prestanda för olika typer av handskar. EN-standard följs av en kod som indikerar vilken standard som tillämpats på produkten. Till exempel indikerar EN ISO 374-5 att handsken skyddar mot vissa typer av virus och bakterier. Den tredje märkningen är ASTM-standard, som är en amerikansk standard som indikerar att produkten fastställer krav på kvalitet och prestanda. ASTM, precis som EN-standard följs av en kod för at indikera vilken ASTM standard som tillämpats på produkten. Den fjärde standarden är AQL. AQL anger den högsta nivån av defekta produkter som är tillåten i en batch av handskar. Ju lägre AQL produkten har, desto högre kvalitet har den.
Det är viktigt att du identifierar vilka krav som ställs på din verksamhet eller arbetsmoment och välja rätt handske med rätt märkningar efter det.