Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Operationshandskar

Frågor och svar om operationshandskar


1. Vad är syftet med operationshandskar?
Operationshandskar är medicinska handskar som används av kirurger och vårdpersonal under kirurgiska ingrepp och andra medicinska procedurer. De syftar till att skydda både patienten och vårdpersonalen från smittspridning, infektioner och kontaminering.

2. Vilka typer av material används vanligtvis för operationshandskar?
Operationshandskar tillverkas vanligtvis av latex, nitril eller vinyl. Latexhandskar har varit vanliga, men på grund av allergiska reaktioner har nitrilhandskar blivit populära som ett allergivänligt alternativ.

3. Hur väljer man rätt storlek på operationshandskar?
Det är viktigt att välja rätt storlek på operationshandskar för att säkerställa en säker och bekväm passform. Storleken mäts vanligtvis genom att mäta handens omkrets. Det finns storleksguider tillgängliga för att hjälpa till att välja rätt storlek.

4. Kan operationshandskar återanvändas?
Operationshandskar är avsedda för engångsbruk och bör inte återanvändas. Återanvändning ökar risken för smittspridning och kontaminering.

5. Vad är skillnaden mellan sterila och icke-sterila operationshandskar?
Sterila operationshandskar används i sterila miljöer som operationssalar och är förpackade individuellt för att förhindra kontaminering. Icke-sterila operationshandskar används i mindre strikta miljöer och är inte förpackade individuellt.

6. Hur förvarar man operationshandskar korrekt?
Operationshandskar bör förvaras i en ren och torr miljö, borta från direkt solljus och värme. De bör också förvaras borta från skadliga kemikalier och ämnen som kan påverka materialet.

7. Vad är skillnaden mellan puderfria och puderbelagda operationshandskar?
Puderbelagda operationshandskar innehåller ett puder som kan orsaka allergiska reaktioner och irritation. Puderfria operationshandskar är fria från detta puder och är det rekommenderade valet på grund av deras fördelar för hälsa och säkerhet.

8. Hur kastar man använda operationshandskar på ett säkert sätt?
Använda operationshandskar ska kastas i en särskild behållare för biomedicinskt avfall eller farligt avfall. Det är viktigt att följa lokala föreskrifter och riktlinjer för avfallshantering.

9. Vilka är de vanligaste riskerna med att använda operationshandskar?
De vanligaste riskerna inkluderar allergiska reaktioner på latexhandskar, bristande passform som kan leda till läckage, och bristande efterlevnad av rätt användnings- och avfallshanteringsprotokoll som kan öka risken för kontaminering.

10. Varför är det viktigt att följa god handhygien även när man använder operationshandskar?
Operationshandskar är en barriär som skyddar mot smitta, men god handhygien är fortfarande viktig. Detta beror på att smuts eller mikroorganismer kan fastna på ytan av handskarna och överföras om man vidrör ansikte eller andra ytor. Handtvätt och användning av handdesinfektionsmedel är avgörande även när man bär handskar.