Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Ärmskydd

Utforska vårt utbud av ärmskydd för bekvämlighet och skydd. Håll dig bekväm och skyddad i varje situation.

Ärmskydd

Visar 6 av 6 produkter
Sortera efter

Ärmskydd

Hos oss på Medea finner du ärmskydd i olika utföranden, tjocklekar och färger. I vårt sortiment finner du praktiska och användarvänliga ärmskydd för användning inom bland annat livsmedelsproduktion, livsmedelshantering, industrimiljö och vård & omsorg. De ärmskydd som återfinns i vårt utbud är noggrant utvalda för att säkerställa produkter av högsta kvalitet.

Frågor och svar om armskydd


Vad är engångsarmskydd?
Armskydd är skyddande hylsor som placeras över armar och handleder för att minska risken för kontaminering eller smittspridning. De används ofta inom sjukvård, tandvård, laboratorier och andra situationer där hygien är av stor betydelse.
Vilket material är engångs armskydd vanligtvis gjorda av?
Armskydd för engångsbruk är oftast tillverkade av latex, nitril eller vinyl. Latex är det vanligaste materialet, men det kan orsaka allergiska reaktioner. Nitril är ett alternativ för personer med latexallergi och anses vara mer slitstarkt än latex. Vinyl är det billigaste alternativet men är inte lika robust som latex eller nitril.
Varför ska jag använda engångsarmskydd?
Engångsarmskydd är viktiga för att minska risken för kontaminering eller smittspridning, både för patienter och vårdpersonal på sjukhus och vårdcentraler, men även inom exempelvis livsmedelsproduktion. De kan hjälpa till att förhindra överföring av bakterier, virus och andra skadliga ämnen från en person till en annan.
Kan jag använda armskydd flera gånger?
Nej, engångsarmskydd är avsedda för engångsbruk. När de har använts bör de kastas och ersättas med nya skydd för att minimera risken för kontaminering eller smittspridning.
Hur sätter jag på engångsarmskydd på rätt sätt?
Rulla upp ärmarna på din tröja eller kittel. Håll i öppningen på skyddet och dra över armen och ned till handleden. Upprepa proceduren med det andra skyddet för den andra armen. Följ alltid produktens bruksanvisning.
Hur tar jag av engångsarmskydd?
För att ta av engångs armskydd, greppa kanten på skyddet vid handleden och dra bort från armen och vänd sedan ut och in för att undvika kontakt med den yttre sidan. Se till att inte röra vid den yttre sidan av skyddet med händerna när du tar av skyddet.
Hur länge kan jag använda samma armskydd?
Engångsarmskydd är avsedda att användas endast en gång och ska inte återanvändas. När skydden har använts bör de kastas och ersättas med nya skydd. Du bör byta armskydd efter varje arbetsmoment.
Kan jag tvätta engångs armskydd?
Nej, engångsarmskydd är inte avsedda att tvättas eller återanvändas
Vad betyder "my"?
My står för mikrometer och används som enhet för att mäta tjockleken på plasten. Ju högre my, desto tjockare är skoskyddet.