Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Våra visir och skyddsglasögon

Visir och skyddsglasögon är avgörande skyddsutrustning för att skydda ögonen och ansiktet från faror i arbetsmiljön. De erbjuder fysiskt skydd mot partiklar, kemikalier och skadligt ljus. Med olika varianter och justerbara funktioner passar de olika yrkesmiljöer. Används inom olika branscher som tillverkning och sjukvård. Genom att använda visir och skyddsglasögon som en del av personlig skyddsutrustning kan arbetsplatser säkerställa en trygg arbetsmiljö och minimera risken för skador. Utforska ett brett utbud av pålitliga och certifierade visir och skyddsglasögon för att främja ögonskydd och säkerhet i arbetslivet.

Visir & Skyddsglasögon

Visar 5 av 5 produkter
Sortera efter

Visir & Skyddsglasögon

I vårt sortiment av personlig skyddsutrustning för skydd av ögon och ansikte så finner du skyddsvisir, skyddsglasögon, utbytesskärmar, utbyteslinser och praktiska tillbehör.

Skyddglasögon


Skyddsglasögon används för att skydda ögonen från stänk och kan vara utrustade på olika sätt beroende på vilket syfte de ska användas i och vem som ska använda dem.
Hos oss på Medea finner du skyddsglasögon i flertalet utföranden med modeller som är utrustade med bland annat färgade linser, UV-skydd, utbytbara linser med snap-on funktion, linser med sidoskydd, bågar med justerbara skalmar och skyddsglasögon speciellt framtagna för att glasögonbärare ska kunna använda dem över sina vanliga glasögon.
Skyddsglasögon används med fördel tillsammans med munskydd, speciellt munskydd av typ IIR, för att få stänkskydd för både ögon, näsa och mun.

Skyddsvisir


Skyddsvisir ger istället täckning för hela ansiktet och används vid arbetsuppgifter där det kan förekomma stänk av exempelvis kroppsvätskor. Att bära skyddsvisir signalerar också ett distanseringsbehov på ett tydligare sätt än att bära munskydd. Optimalt är att bära både skyddsvisir och munskydd om behovet skulle finnas, speciellt skyddsvisir i kombination med munskydd av Typ IIR.
Hos oss på Medea finner du skyddsvisir av högsta kvalitet i olika utföranden, med exempelvis imskyddade skärmar och bågar med behagliga pannband i skum. Här finner du även utbytesskärmar och utbytesbågar. Skyddsvisir för engångsbruk ska enbart användas en gång och om visiret blir smutsigt eller kontaminerat så ska det kasseras.

Frågor och svar - visir och skyddsglasögon


Vad är skyddsglasögon och visir?
Skyddsglasögon är glasögon som är avsedda att skydda ögonen mot skadliga ämnen, som till exempel kemikalier och partiklar. Visir är ett skydd som täcker ansiktet och ögonen, och kan användas i stället för skyddsglasögon.

Varför använder man skyddsglasögon och visir?
Skyddsglasögon och visir används för att skydda ögonen mot skadliga ämnen, såsom kemikalier, partiklar och strålning. De används också för att skydda ögonen mot mekaniska skador, såsom slag eller skärsår.

Kan vem som helst använda skyddsglasögon och visir?
Ja, skyddsglasögon och visir kan användas av alla som behöver skydda sina ögon mot skadliga ämnen eller mekaniska skador. De används ofta av personer som arbetar med kemikalier eller andra farliga ämnen, men kan också användas av andra som utsätts för risker för ögonen, till exempel vid sportaktiviteter.

Vilken typ av skyddsglasögon eller visir ska jag välja?
Det finns olika typer av skyddsglasögon och visir som är avsedda för olika ändamål. Det är viktigt att välja rätt typ av skyddsglasögon eller visir för den aktivitet man ska utföra, så att de skyddar på rätt sätt.

Hur använder jag skyddsglasögon och visir på rätt sätt?
Det är viktigt att använda skyddsglasögon och visir på rätt sätt för att de ska vara effektiva. Det innebär att man ska använda dem så att de täcker ögonen och ansiktet ordentligt, att man inte rör vid dem med händerna och att man byter ut dem vid behov.

Hur länge håller skyddsglasögon och visir?
Skyddsglasögon och visir kan hålla olika länge beroende på materialet de är gjorda av och på hur de används. Det är viktigt att kontrollera dem regelbundet för att se om de är i bra skick, och att byta ut dem vid behov.