Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment

Skoskydd & Stövelskydd

Hos oss på Medea finner du skoskydd i olika storlekar, tjocklekar och färger. Vi erbjuder klassiska skoskydd likväl extra förstärkta skoskydd och klimatsmarta skoskydd. I vårt sortiment finner du praktiska och användarvänliga skoskydd och stövelskydd för användning vid exempelvis kontorsmiljöer, mottagningar, väntrum, skolor, industrimiljöer samt inom vård & omsorg. De skoskydd och stövelskydd som återfinns i vårt utbud är noggrant utvalda för att säkerställa produkter av högsta kvalitet.

Frågor och svar - skoskydd och stövelskydd


Vilken typ av skoskydd och stövelskydd är lämpligt för användning inom livsmedel och medicinvård?
Det är bäst att välja skoskydd och stövelskydd som är gjorda av kraftigt polypropylen eller nitrilgummi, material som är enkla att rengöra. De bör också ha hög slitstyrka och vara motståndskraftiga mot oljor och kemikalier.

Är era skoskydd livsmedelsgodkända?
En del av skoskydden vi erbjuder är livsmedelsgodkända och vissa är inte. Skoskydd som till exempel bara ska användas till besökare behöver inte vara livsmedelsgodkända. När används skoskydd? Du hittar information om livsmedelsgodkännande på produktsidan eller i produktdatabladet.

Vad betyder ”my”?
My står för mikrometer och används som enhet för att mäta tjockleken på plasten. Ju högre my, desto tjockare är skoskyddet.

Är skoskydden i plast?
Alla skoskydden är tillverkade i någon typ av plast. Det varierar lite vilken typ av plast det är. En del är tillverkade i återvunnen plast och andra i förnybar sådan som tillverkas från en naturlig råvara.

Finns det olika storlekar?
Skoskydd är elastiska och delas inte in i samma storlekstabell som skor. Ofta förenklar man det och delar in skoskydd in två storlekar. Liten eller stor, alternativt medium eller stor. Dessa kan dock benämnas som skorstorlekar, till exempel 37-41, eller 42-47.