Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Förkylning

Visar 24 av 61 produkter
Sortera efter

Förkylning

Frågor och svar om förkylning och produkter som kan lindra och förebygga förkylningVad är förkylning?
Förkylning är en vanlig virussjukdom som påverkar luftvägarna. Vanliga symtom inkluderar snuva, hosta, halsont och ibland feber.

Hur smittar förkylning?
Förkylning sprids genom droppar i luften när en smittad person hostar eller nyser. Det kan också överföras genom direkt kontakt med ytor eller objekt som har virus på sig.

Vad är skillnaden mellan förkylning och influensa?

Förkylning och influensa orsakas av olika virus och har liknande symtom. Influensa har dock oftast svårare symtom och kan leda till komplikationer medan förkylning vanligtvis är mildare.Hur länge varar en förkylning?

En förkylning varar vanligtvis mellan 7 och 10 dagar men symtomen kan variera. Vissa människor kan uppleva lindriga symtom under en kortare tid medan andra kan ha symtom som varar längre.Vad kan jag göra för att lindra förkylningssymtom?

För att lindra förkylningssymtom kan du vila, dricka mycket vätska, använda nässpray för att underlätta andningen och ta receptfria läkemedel som lindrar symtomen.För att förebygga förkylning är det viktigt att tvätta händerna regelbundet, undvika att röra vid ansiktet och hålla sig borta från personer som är sjuka.

Vad är de bästa produkterna för att lindra förkylningssymtom?

För att lindra förkylningssymtom är det ofta bra att använda produkter som innehåller vanliga ingredienser som mentol, kamfer och eukalyptus. Exempel på sådana produkter inkluderar nässpray, hostmedicin och halstabletter.

Vad är skillnaden mellan receptfria och receptbelagda förkylningssymtomlindrande produkter?

Receptfria förkylningssymtomlindrande produkter kan köpas utan recept och inkluderar vanligtvis nässprayer, hostmediciner och värktabletter. Receptbelagda alternativ kan inkludera starkare läkemedel och bör endast användas enligt läkares ordination.Finns det något sätt att förebygga förkylning?

För att minska risken för förkylning är det viktigt att tvätta händerna regelbundet, undvika nära kontakt med sjuka personer, hålla sig borta från rökning och undvika att röra ansiktet med oskyddade händer.Vilka är de vanligaste förkylningssäsongerna?

Förkylning är vanligast under höst och vinter, men det kan förekomma året runt. Kallt väder och trånga utrymmen kan öka risken för smitta.Vilka grupper löper större risk för komplikationer vid förkylning?

Barn, äldre och personer med försvagat immunsystem löper större risk för allvarliga komplikationer vid förkylning. Det är viktigt att vara extra försiktig och söka läkarvård om symtomen är allvarliga.Hur kan jag stödja mitt immunsystem för att förebygga förkylning?

För att stödja immunsystemet är det viktigt att äta en balanserad kost, få tillräckligt med sömn, motionera regelbundet och undvika stress. Att hålla sig frisk generellt kan minska risken för att drabbas av förkylning.Kosttillskott som vitamin C och D kan också stärka immunförsvaret.Vilka produkter kan hjälpa till med att lindra ont i halsen?

Halspastiller, lindrande halssprayer och varma drycker som örtte med honung och citron kan vara effektiva för att lindra ont i halsen.