Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Hjärt- och Lungräddning

Frågor och svar om Hjärt- och Lungräddning (HLR)Vad är Hjärt- och Lungräddning?

Hjärt- och Lungräddning (HLR) är en nödåtgärd som används för att återuppliva en person vars hjärta har stannat och/eller som inte andas normalt. Syftet är att bibehålla blodcirkulationen och syresättningen i kroppen tills professionell vård kan ges.Hur utförs HLR?

HLR utförs genom att trycka hårt och snabbt mitt på bröstet (30 kompressioner) följt av två inblåsningar. Detta upprepas i en cykel tills personen återhämtar sig eller professionell hjälp anländer.Behöver jag vara utbildad för att utföra HLR?

Det är fördelaktigt att ha genomgått HLR-utbildning, men i nödsituationer är det viktigare att påbörja HLR så snabbt som möjligt. Kontakta alltid nödnumret och följ anvisningar från operatören.Vilken roll spelar en andningsmask i HLR?

En andningsmask används för att ge inblåsningar under HLR. Den hjälper till att undvika direktkontakt med personens mun och näsa och kan vara särskilt användbar vid räddningsinsatser på platser där det kan finnas risk för smitta.Vilka är fördelarna med att använda en andningsmask?

En andningsmask ger möjlighet att ge inblåsningar på ett hygieniskt sätt och minskar risken för smittspridning. Den är också användbar vid HLR på barn och spädbarn där en korrekt inblåsning är viktig.Hur använder man en andningsmask under HLR?

För att använda en andningsmask under HLR placeras masken över personens mun och näsa. Se till att skapa en tät tätning och blås in luft med tillräckligt tryck för att höja bröstet synligt. Upprepa proceduren enligt HLR-riktlinjerna.Vad ska jag göra om personen kräks under HLR?

Om personen kräks under HLR, vänd huvudet åt sidan för att låta kräkningen rinna ut. Rengör snabbt munnen och fortsätt med HLR. Fortsätt övervaka personens andning och vara redo att agera vid behov.Behöver jag en andningsmask för att utföra HLR på en vuxen person?

En andningsmask är inte nödvändig för att utföra HLR på en vuxen person, men den kan öka säkerheten och hygienen vid inblåsningar. Om du är osäker, följ riktlinjerna från sjukvårdsmyndigheter eller utbildade räddningspersonal.Vilken typ av andningsmask rekommenderas för HLR?

För HLR rekommenderas en engångs-andningsmask med en tät tätning och en ventil för att underlätta inblåsningar. Det finns olika modeller, och det är viktigt att vara förtrogen med den specifika masken för korrekt användning.