Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Sårvård & Sårrengöring

Frågor och svar om SårvårdVad är viktigt att tänka på vid sårvård?

Vid sårvård är det viktigt att hålla såret rent och skyddat från smuts och bakterier. Använd lämpliga förband och följ de rekommendationer som ges av vårdpersonal eller på förpackningen av sårvårdsprodukter.Hur rengör man ett sår på bästa sätt?

För att rengöra ett sår, använd mild tvål och ljummet vatten. Undvik att använda alkohol eller väteperoxid då de kan vara irriterande för såret. Torka försiktigt runt såret och undvik att skada nybildat vävnad.När bör man söka professionell hjälp för sårvård?

Om såret är djupt, har skarpa kanter, visar tecken på infektion (rodnad, svullnad, varbildning), eller om du är osäker på hur du ska vårda det, bör du söka professionell hjälp. Långvariga eller infekterade sår kräver medicinsk bedömning.Vilka produkter är bra för sårhälsa?

För att främja sårhälsa kan du använda sårvårdsprodukter som förband, sårsalvor och krämer. Produkter med antibakteriella egenskaper och fuktbevarande förmåga kan hjälpa till att påskynda läkningsprocessen.Kan man använda naturliga ingredienser för sårvård?

Vissa naturliga ingredienser som aloe vera och honung har visat sig ha gynnsamma egenskaper för sårvård. Det är viktigt att känna till deras användning och följa rekommendationer för säker och effektiv användning.Hur undviker man ärrbildning efter sårläkning?

För att minimera ärrbildning är det viktigt att undvika att pilla på såret och följa korrekt sårvård. Använd ärrkrämer och oljor som kan hjälpa till att minska ärrbildning. Om du är osäker, rådgör med en hudläkare.Kan man bada med ett öppet sår?

Det är generellt sett bäst att undvika att bada med ett öppet sår för att förhindra att det blir blött och smutsigt. Använd vattentäta förband eller plastförband för att skydda såret när du duschar. Följ rekommendationerna från din vårdgivare.