Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Kondomer

Visar 21 av 21 produkter
Sortera efter

Kondomer

Frågor och svar om KondomerHur fungerar kondomer?
Kondomer fungerar som en barriär som förhindrar direkt kontakt mellan könsorganen och minskar risken för överföring av sexuellt överförbara infektioner (STI) och oönskad graviditet. De fångar upp spermier och hindrar dem från att nå ägget.

Vilka typer av kondomer finns det och vad är skillnaderna?
Det finns latexkondomer, polyuretankondomer och lammskinnskondomer. Latexkondomer är vanligast och effektiva för att förhindra STI. Polyuretankondomer är lämpliga för dem som är allergiska mot latex. Lammskinnskondomer är gjorda av fårskinn och ger inte samma skydd mot STI som de andra.

Hur sätter jag på ett kondom på rätt sätt?
För att sätta på ett kondom på rätt sätt, öppna förpackningen försiktigt och rulla kondomet på den erigerade penisen innan någon kontakt med könsorganen sker. Se till att luften pressas ut ur spetsen när du rullar det på.

Kan jag använda två kondomer för extra skydd?
Nej, det rekommenderas inte att använda två kondomer för extra skydd. Två kondomer kan skapa friktion och öka risken för att de går sönder. Ett korrekt använt kondom ger tillräckligt skydd när det används ensamt.

Hur förvarar jag kondomer på rätt sätt?
Förvara kondomer på en sval och mörk plats, undvik direkt solljus och överdriven värme. Förpackningar bör inte förvaras i plånböcker eller andra områden där de kan utsättas för friktion eller tryck.

Vilka smörjmedel kan jag använda med kondomer?
Använd vattenbaserade eller silikonbaserade smörjmedel med kondomer. Undvik oljebaserade smörjmedel, eftersom de kan skada kondomet och öka risken för att det går sönder.

Kan jag använda kondomer vid oralsex?
Ja, du kan använda kondomer vid oralsex för att minska risken för överföring av STI. Det finns kondomer med smak och doft som är speciellt utformade för oralsex.

Vad gör jag om kondomet går sönder?
Om kondomet går sönder under samlag, dra tillbaka omedelbart och byt ut det med ett nytt. Det kan vara klokt att överväga preventivmedel efter oskyddat samlag och att kontrollera för eventuell STI-exponering.

Hur vet jag vilken kondomstorlek jag behöver?
Prova olika kondomstorlekar för att hitta den som passar bäst. En kondom ska sitta tätt men inte vara för åtsittande eller för löst. Standardstorlekar passar de flesta män, men det finns också större eller mindre alternativ tillgängliga.

Vad är skillnaden mellan smaksatta och vanliga kondomer?
Smaksatta kondomer har tillsats av smakämnen för att göra dem mer aptitliga under oralsex. De ger samma skydd som vanliga kondomer och finns i olika smaker för att passa olika preferenser.

Kan jag använda kondomer om jag är allergisk mot latex?
Ja, om du är allergisk mot latex, välj kondomer gjorda av polyuretan eller andra allergivänliga material. Dessa kondomer är ett bra alternativ för personer med latexallergi.

Hur kastar jag bort använda kondomer på ett säkert sätt?
Kasta använda kondomer i en sopkorg. Undvik att spola ner dem i toaletten, eftersom de kan orsaka avloppsproblem. Förpackningar bör kastas på ett ansvarsfullt sätt enligt lokala riktlinjer för avfallshantering.