Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Bindor & Kompresser

Visar 24 av 199 produkter
Sortera efter

Bindor & Kompresser

I vårt sortiment finner du bindor och kompresser anpassade för flertalet varierade behov. Vi erbjuder kompresser för tvättning av mindre sår, större sår, öppna sår, sår med måttlig exsudatmängd och sår med hög exsudatmängd. Hos oss finner du bland annat högabsorberande kompresser, latexfria och särskilt hudvänliga kompresser, bomullsvävda kompresser vilka inte fransar vid klippning samt mjuka och elastiska bandage, underlagsbindor med mera.

Frågor och svar - bindor och kompresser


Vad är en kompress?
Kompresser är en typ av mjukt, absorberande förband som placeras direkt på ett sår för att stoppa blödning och förhindra infektion. Kompresser kan vara tillverkade av till exempel bomull eller gasväv.

När behöver jag använda kompresser?
Kompresser kan användas för alla typer av sår som blöder eller är öppna. De kan också användas för att skydda sår från smuts och bakterier.

Har ni sårbindor och kompresser fria från latex?
Ja, vi erbjuder latexfria kompresser och sårbindor. I vårt sortiment hittar du också sterila produkter.

Hur applicerar jag en kompress?
Det första du ska göra när du applicerar en kompress är att tvätta händerna nog med tvål, vatten och handdesinfektion. Därefter placerar du kompressen direkt på såret och håll den på plats med hjälp av en sårbinda eller självhäftande bandage. Byt ut kompressen och sårbindan regelbundet enligt anvisningarna på förpackningen.

Vad är en sårbinda?
En sårbinda är en typ av bandage som används för att hålla en kompress på plats på ett sår. De är vanligtvis tillverkade av ett mjukt, andningsbart material som skyddar såret från smuts och bakterier.

Det finns flera olika typer av sårbindor, vilken ska jag välja?
Precis som det finns olika typer av sår finns det olika typer av sårbindor. Sårbindor kan till exempel vara tillverkade i olika material och ha olika storlekar för att passa olika typer av sår. Konsultera alltid med utbildad personal innan du väljer och applicerar en sårbinda.

Hur ofta ska jag byta ut kompresser och sårbindor?
Det beror på typen av sår och på anvisningarna på förpackningen. Vissa sårbindor och kompresser behöver bytas ut varje dag, medan andra kan sitta kvar i flera dagar. Se till att följa anvisningarna på förpackningen noggrant.