Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Kontaktlinser

Frågor och svar om KontaktlinserVad är kontaktlinser och hur fungerar de?
Kontaktlinser är tunna, genomskinliga plastskivor som placeras direkt på ögats yta för att korrigera synfel. De fungerar genom att fokusera ljuset direkt på näthinnan, vilket ger en klarare syn.

Hur väljer jag rätt kontaktlinser för min syn?
För att välja rätt kontaktlinser bör du genomgå en ögonundersökning hos en optiker. De kommer att utvärdera din syn och rekommendera lämpliga kontaktlinser baserat på ditt synfel och livsstil.

Kan alla använda kontaktlinser?
De flesta personer med synfel kan använda kontaktlinser. Dock kan vissa ögonförhållanden eller medicinska tillstånd påverka möjligheten att använda dem. Rådfråga en optiker för att avgöra om kontaktlinser är lämpliga för dig.

Hur sätter jag i och tar ut kontaktlinser på rätt sätt?
För att sätta i och ta ut kontaktlinser bör du följa noga tvätt- och hygienrutiner. Tvätta händerna noggrant före hantering och använd rätt teknik enligt optikerns instruktioner.

Vad är skillnaden mellan mjuka och hårda kontaktlinser?
Mjuka kontaktlinser är flexibla och formbara, medan hårda kontaktlinser behåller sin form på ögats yta. Båda typerna har sina fördelar och nackdelar, och valet beror på individuella ögonbehov och preferenser.

Hur länge kan jag bära mina kontaktlinser per dag?
Bärtiden för kontaktlinser varierar beroende på linstyp och ögonhälsa. Vissa linser kan bäras under hela dagen medan andra är avsedda för kortare perioder. Följ optikerns rekommendationer och undvik att överskrida bärtiden.

Hur förvarar jag mina kontaktlinser på rätt sätt?
Förvara dina kontaktlinser i en ren linsetui med färsk linsvätska. Byt vätskan regelbundet och undvik att använda kranvatten. Förvara inte linserna för länge, och kontrollera utgångsdatumet på förpackningen.

Kan jag sova med mina kontaktlinser?
Det är inte rekommenderat att sova med kontaktlinser om de inte är specifikt utformade för övernattning. Att sova med linserna kan öka risken för ögoninfektioner och obehag.

Hur ofta bör jag byta mina kontaktlinser?
Byt dina kontaktlinser enligt optikerns rekommendationer och det schema som anges på förpackningen. Många linser är dagliga, veckovisa eller månatliga, och följer dessa riktlinjer är viktigt för ögonhälsan.

Kan jag använda kontaktlinser när jag simmar?
Använd inte kontaktlinser när du simmar i pooler, sjöar eller hav. Vatten kan innehålla mikroorganismer som ökar risken för ögoninfektioner. Använd istället skyddande glasögon över dina kontaktlinser.

Vad gör jag om mina ögon blir torra eller irriterade när jag bär kontaktlinser?
Om dina ögon blir torra eller irriterade när du bär kontaktlinser, ta ut dem omedelbart och konsultera en optiker. Det kan vara ett tecken på överanvändning, allergi eller andra problem som behöver behandlas.

Kan jag använda ögonsmink när jag bär kontaktlinser?
Ja, du kan använda ögonsmink när du bär kontaktlinser, men vara försiktig med att undvika att få smink i ögonen. Använd hypoallergena produkter och sätt i linserna före applicering av sminket.

Kan jag använda kontaktlinser om jag har astigmatism?
Ja, det finns specialdesignade kontaktlinser för personer med astigmatism, kända