Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Gelbildande Fiberförband

Hos oss på Medea finner du ett omsorgsfullt utvalt sortiment gelbildande hydrofiberförband av högsta kvalitet.

I vårt sortiment finner du gelbildande hydrofiberförband vilka är högabsorberande, gelbildande, fuktgörande förband som används på sår med höga exsudatmängder.
Gelbildande hydrofiberförband bildar en återfuktande gel som håller såret fuktigt, samtidigt som det absorberar exsudat. Förbanden tar upp exsudat vertikalt och minskar därigenom risken för att sårets kanter luckras upp.
Gelbildande hydrofiberförband används till sår med kraftig exsudatmängd samt till svårläkta sår. De kan även fuktas med natriumklorid och sedan användas för att bland annat fukta blottlagda senor.

Frågor och svar om gelbildande förband


Vad är gelbildande fiberförband?
Gelbildande fiberförband är en typ av förband som består av små, absorberande fibrer som bildar en gel när de kommer i kontakt med vätska.

Hur fungerar gelbildande fiberförband?
När förbandet kommer i kontakt med sårvätska, absorberar fibrerna vätskan och bildar en gel som hjälper till att hålla såret fuktigt och främja läkningsprocessen. Detta bidrar också till att minska risken för infektion och skydda såret från ytterligare skador.

Vilka är fördelarna med gelbildande fiberförband?
Gelbildande har bland annat en hög absorptionsförmåga, fuktkontroll, minskad risk för infektion, skydd mot ytterligare skador och även en enkel hantering för att applicera förbandet.

Vilka typer av sår är gelbildande fiberförband lämpliga för?
Gelbildande fiberförband är lämpliga för många typer av sår, inklusive trycksår, bensår, kirurgiska sår och brännskador.

Hur applicerar jag gelbildande fiberförband?
Först rengör du såret noggrant och torkar det torrt. Placera sedan gelbildande fiberförbandet över såret och fäst det med en självhäftande remsa eller annat lämpligt förbandsmaterial.

Hur ofta ska jag byta ut gelbildande fiberförband?
Vanligtvis behöver du byta ut det varje dag eller varannan dag, men det kan variera beroende på sårets storlek och läkningshastighet. Rådfråga alltid utbildad vårdpersonal.

Finns det några biverkningar eller komplikationer med gelbildande fiberförband?
Det är ovanligt med biverkningar eller komplikationer med gelbildande fiberförband, men vissa personer kan uppleva mild irritation eller allergiska reaktioner. Kontakta din läkare om du upplever några ovanliga symtom eller reaktioner.