Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment

Förbandsmaterial

Upptäck vårt omfattande utbud av förbandsmaterial för optimal sårläkning. Utforska gelbildande fiberförband, kollagenförband och polyuretanskumförband för effektiv sårhantering. Våra superabsorberande förband, hydropolymerförband och formbara förband är idealiska för djupa sår och främjar en snabb och säker läkningsprocess. Hitta även specialiserade produkter som ögonförband och snabbförband. Vår kollektion inkluderar avancerade lösningar för debridering och sårfilm för att möta olika behov. 

Förbandsmaterial

Visar 24 av 235 produkter
Sortera efter

Förbandsmaterial

Hos oss på Medea finner du ett stort och omsorgsfullt utvalt sortiment förbandsmaterial av högsta kvalitet.

Olika förband för olika syften

När det kommer till att välja vilket förband som ska användas i en specifik situation så finns det flertalet faktorer som spelar in; bland annat sårtyp, sårets tillstånd, sårplacering och exsudatmängd. Att välja förband handlar om att välja just den produkt som ger bäst förutsättningar för sårläkning och skydd för det specifika såret.
Ett förband ska vara bakterietätt skydda såret från bakterier, samtidigt som det ska skydda omgivningen från bakterier från såret. Det ska främja sårläkning på ett effektivt sätt, något som ofta görs genom att absorbera exsudat samtidigt som en fuktig miljö bibehålls.
Utöver bakterieskydd och effektiv läkning så ska ett förband också vara komfortabelt och säkert för patienten. Det ska tolereras av huden utan att orsaka allergiska besvär eller överkänslighetsreaktioner, samtidigt som det inte heller ska fastna i såret. Det ska också vara formbart för att i så stor mån det går tillåta normal rörelse vid daglig aktivitet.

Vad är förbandets syfte?

Beroende på vilket sår det rör sig om och vad det primära syftet med förbandet ska vara så gäller det att använda ett förband som är optimerat för det specifika syftet. Om en skada är akut och blöder mycket så ska ett skyddande och högabsorberande alginatförband användas. Om det istället gäller ett sår med mycket exsudat så kan ett gelbindande förband användas. Vid exempelvis nekrotiska sår och bensår så kan hydrokolloidala förband användas.

Vårt utbud


I vårt sortiment finner du ett stort utbud av förband, inklusive ett brett utbud av andningsbara och särskilt hudvänliga produkter, för att du ska hitta just de förband du söker. Vi erbjuder förband i flertalet storlekar och kvantiteter.
Hos oss finner du endast produkter av högsta kvalitet, tillverkade för att säkerställa en högkvalitativ vård.

Alla medicinska förbrukningsvaror i vårt sortiment är CE-märkta.

Frågor och svar om Förbandsmaterial


1. Vilket förbandsmaterial är lämpligt för djupa sår?


För djupa sår rekommenderas formbara förband och gelbildande fiberförband för optimal absorption och sårläkning.


2. Vad är fördelarna med kollagenförband?


Kollagenförband främjar sårläkning genom att stödja kroppens naturliga läkningsprocess och minska risken för ärrbildning.


3. Vilka produkter passar för snabbförband?


För snabb och effektiv första hjälpen är snabbförband och sårfilm idealiska för mindre skador och sår.


4. Finns det specialiserade förband för ögon?


Ja, vi erbjuder ögonförband som är skonsamma och utformade för att skydda ögonområdet under läkningsprocessen.


5. Vilket förbandsmaterial passar för debridering?


För debridering rekommenderas superabsorberande förband och sårfilm som hjälper till att avlägsna döda vävnader och främja läkningsprocessen.


6. Hur väljer jag rätt förbandsmaterial för sårläkning?


För att välja rätt förbandsmaterial bör du överväga typen och djupet på såret.