Hållbara priser
Fri frakt över 299:-
Effektivt sortiment
010-204 1234

Förbandsmaterial

Visar 24 av 236 produkter
Sortera efter

Förbandsmaterial

Hos oss på Medea finner du ett stort och omsorgsfullt utvalt sortiment förbandsmaterial av högsta kvalitet.

Olika förband för olika syften

När det kommer till att välja vilket förband som ska användas i en specifik situation så finns det flertalet faktorer som spelar in; bland annat sårtyp, sårets tillstånd, sårplacering och exsudatmängd. Att välja förband handlar om att välja just den produkt som ger bäst förutsättningar för sårläkning och skydd för det specifika såret.
Ett förband ska vara bakterietätt skydda såret från bakterier, samtidigt som det ska skydda omgivningen från bakterier från såret. Det ska främja sårläkning på ett effektivt sätt, något som ofta görs genom att absorbera exsudat samtidigt som en fuktig miljö bibehålls.
Utöver bakterieskydd och effektiv läkning så ska ett förband också vara komfortabelt och säkert för patienten. Det ska tolereras av huden utan att orsaka allergiska besvär eller överkänslighetsreaktioner, samtidigt som det inte heller ska fastna i såret. Det ska också vara formbart för att i så stor mån det går tillåta normal rörelse vid daglig aktivitet.

Vad är förbandets syfte?

Beroende på vilket sår det rör sig om och vad det primära syftet med förbandet ska vara så gäller det att använda ett förband som är optimerat för det specifika syftet. Om en skada är akut och blöder mycket så ska ett skyddande och högabsorberande alginatförband användas. Om det istället gäller ett sår med mycket exsudat så kan ett gelbindande förband användas. Vid exempelvis nekrotiska sår och bensår så kan hydrokolloidala förband användas.

Vårt utbud


I vårt sortiment finner du ett stort utbud av förband, inklusive ett brett utbud av andningsbara och särskilt hudvänliga produkter, för att du ska hitta just de förband du söker. Vi erbjuder förband i flertalet storlekar och kvantiteter.
Hos oss finner du endast produkter av högsta kvalitet, tillverkade för att säkerställa en högkvalitativ vård.

Alla medicinska förbrukningsvaror i vårt sortiment är CE-märkta.