Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Bettskena & Tandprotes

Frågor och svar om Bettskena & TandprotesVad är en bettskena och vad används den för?

En bettskena är en anpassad apparat som används för att behandla olika tandrelaterade problem, såsom tandgnissling eller käkledsbesvär. Den placeras oftast över tänderna för att skapa en jämn och avslappnad bettställning.Hur kan en bettskena hjälpa vid tandgnissling?

En bettskena kan fungera som en skyddande barriär mellan tänderna och förhindra skador som orsakas av tandgnissling. Den kan också minska spänningar i käklederna och lindra smärta och obehag.Är bettskenor smärtfria att använda?

Att använda en bettskena kan initialt orsaka viss obehag eller tryckkänsla, men detta bör gradvis minska med tiden. En korrekt anpassad bettskena bör vara bekväm att bära och underlätta avslappning i käkmusklerna.Vilka material används vanligtvis för att tillverka bettskenor?

Vanliga material för tillverkning av bettskenor inkluderar mjukt plastmaterial eller hårdare akryl. Valet av material beror på patientens behov och graden av tandgnissling eller käkproblem.Hur sköter jag om min bettskena?

För att sköta om din bettskena bör du rengöra den dagligen med en mjuk tandborste och mild tvål. Undvik att använda heta vatten eller starka kemikalier. Förvara den i den medföljande asken när den inte används.Vad är skillnaden mellan en partiell och en hel tandprotes?

En partiell tandprotes används när några tänder saknas och fästs på de återstående tänderna medan en hel tandprotes används när alla tänder är förlorade och vilar direkt på tandköttet. Båda typerna kan vara avtagbara eller fasta, beroende på patientens behov.Hur lång tid tar det att vänja sig vid att använda tandprotes?

Tiden det tar att vänja sig vid att använda tandprotes varierar från person till person. Det kan ta några veckor att känna sig helt bekväm med att äta och tala med tandprotesen. Regelbunden användning och tålamod under anpassningsperioden är viktigt.Är tandproteser ett permanent alternativ?

Tandproteser är inte permanenta och kan behöva justeras eller bytas ut över tiden på grund av förändringar i käkbenet eller slitage. Regelbundna tandläkarbesök rekommenderas för att övervaka och underhålla tandprotesens passform och funktion.Kan jag sova med min bettskena?

Det är vanligtvis rekommenderat att använda bettskenan endast under vakna timmar för att övervaka dess effektivitet och minimera risken för eventuell skada. Rådfråga din tandläkare för specifika riktlinjer som passar dina behov.Hur rengör jag min tandprotes på bästa sätt?

För att rengöra din tandprotes bör du använda en mjuk tandborste och mild tvål eller tandprotesrengöringstabletter. Undvik att använda heta vatten eller tandkräm som kan skada materialet. Rengöring bör göras dagligen för att bibehålla god oral hygien.