Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Matsmältning

Frågor och svar om MatsmältningVad påverkar matsmältningen?

Matsmältningen påverkas av olika faktorer, inklusive kostvanor, stress, fysisk aktivitet och vätskeintag. En balanserad kost med tillräckligt med fiber, regelbunden träning och avkoppling kan främja en hälsosam matsmältning.Hur kan jag förbättra min matsmältning naturligt?

För att förbättra matsmältningen naturligt kan du öka intaget av fiberrika livsmedel som frukt, grönsaker och fullkornsprodukter. Tugga maten ordentligt, undvik att äta för snabbt, och drick tillräckligt med vatten. Probiotika, som finns i vissa yoghurtar, kan också stödja maghälsan.Vilka livsmedel främjar en bra matsmältning?

Livsmedel som är rika på fiber, som fullkornsprodukter, baljväxter, frukt och grönsaker, främjar en bra matsmältning. Yoghurt och andra probiotikahaltiga livsmedel kan också vara fördelaktiga för maghälsan. Att inkludera magvänliga örter som pepparmynta kan också bidra till att lindra matsmältningsbesvär.Hur kan jag hantera sura uppstötningar och halsbränna?

För att hantera sura uppstötningar och halsbränna kan du undvika stora måltider innan läggdags, undvika att ligga ner direkt efter att ha ätit, och undvika koffein och kryddig mat. Vissa människor finner lindring genom att höja huvudet vid sömnen.Vad är IBS och hur påverkar det matsmältningen?

IBS, eller irritabel tarm syndrom, är en funktionell magtarmsjukdom som kan påverka matsmältningen. Symtom inkluderar buksmärta, förändrade tarmvanor och uppblåsthet. Att identifiera och undvika utlösande livsmedel samt hantering av stress kan hjälpa till att hantera IBS-symtom.Behöver jag söka medicinsk hjälp för matsmältningsproblem?

Om du upplever ihållande matsmältningsproblem som buksmärta, diarré, förstoppning eller blod i avföringen, bör du söka medicinsk rådgivning. En läkare kan utvärdera dina symtom, ställa en diagnos och föreslå lämplig behandling.