Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Knipkulor

Frågor och svar om KnipkulorVad är knipkulor?
Knipkulor är små vikter, ofta tillverkade av silikon eller plast, som används för att träna och stärka bäckenbottenmuskulaturen genom knipövningar.

Hur används knipkulor?
För att använda knipkulor för bäckenbottenträning, för in dem försiktigt i slidan och utför knipövningar genom att dra ihop och slappna av bäckenbottenmuskulaturen.

Vad är syftet med att använda knipkulor?
Syftet med att använda knipkulor är att stärka bäckenbottenmuskulaturen, förbättra bäckenbottens hälsa, och förebygga eller behandla problem som inkontinens och förlossningsskador.

Hur väljer jag rätt storlek på knipkulor?
Rätt storlek på knipkulor är individuell. Börja med mindre storlek om du är nybörjare och öka gradvis. Konsultera även med din gynekolog eller fysioterapeut för rekommendationer.

Hur ofta bör jag använda knipkulor?
Frekvensen för användning av knipkulor varierar beroende på individuella behov och träningsmål. Det är vanligt att använda dem flera gånger i veckan, men det är viktigt att inte överanstränga bäckenbottenmuskulaturen.

Kan gravida kvinnor använda knipkulor?
Ja, gravida kvinnor kan använda knipkulor, men det är viktigt att konsultera med en vårdgivare för att säkerställa att träningen är säker och lämplig för graviditeten.

Kan jag använda knipkulor efter förlossningen?
Ja, knipkulor kan vara användbara efter förlossningen för att stärka bäckenbottenmuskulaturen och främja återhämtning. Starta dock först efter att ha fått grönt ljus från din vårdgivare.

Hur rengör jag knipkulor?
Rengör knipkulor noggrant före och efter varje användning med mild tvål och varmt vatten. Se till att de är helt torra innan du förvarar dem.

Kan knipkulor användas för att behandla inkontinens?
Ja, knipkulor kan vara en del av behandlingsplanen för att hantera och förebygga inkontinens genom att stärka bäckenbottenmuskulaturen.

Kan jag använda knipkulor om jag har en bäckeninfektion?
Nej, använd inte knipkulor om du har en pågående bäckeninfektion. Vänta tills infektionen har behandlats och läkt innan du återupptar användningen.

Vad är fördelarna med att använda knipkulor?
Fördelarna med att använda knipkulor inkluderar förbättrad bäckenbottens hälsa, ökad kontroll över urinblåsan, förbättrad sexuell funktion och förebyggande av förlossningsskador.

Kan jag använda knipkulor om jag är nybörjare?
Ja, knipkulor är lämpliga för nybörjare. Börja med mindre vikter och öka gradvis efterhand som bäckenbottenmuskulaturen blir starkare.

Kan knipkulor användas för att förbättra sexuell njutning?
Ja, en starkare bäckenbottenmuskulatur kan bidra till förbättrad sexuell njutning för både dig och din partner genom ökad kontroll och bättre muskeltonus.

Vad är skillnaden mellan knipkulor och bäckenboll?
Knipkulor är vikter som placeras inuti slidan för träning av bäckenbottenmuskulaturen. Bäckenbollar är stora uppblåsbara bollar som används för olika övningar, inklusive bäckenbottenträning.