Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Hallux Valgus

Frågor och svar om Hallux ValgusVad är Hallux Valgus?
Hallux Valgus är en deformitet i stortån där den lutande inåt mot de andra tårna. Det kan orsaka smärta, svullnad och förändringar i fotens form.

Hur behandlas Hallux Valgus?
Behandling för Hallux Valgus kan inkludera skoinlägg, ortopediska skor, fysioterapi och i vissa fall kirurgisk korrigering.

Vilka är de bästa skoinläggen för Hallux Valgus?
Skoinlägg med bågstöd och extra dämpning kan vara fördelaktiga för personer med Hallux Valgus. Anpassade ortopediska sulor kan också rekommenderas för att ge stöd och lindra tryck.

Hur kan man lindra smärta vid Hallux Valgus?
Smärtlindring för Hallux Valgus kan uppnås genom att använda bredare skor, undvika höga klackar, använda skyddande förband och applicera kalla eller varma kompresser. Smärtstillande mediciner kan också vara en temporär lösning.

Kan man träna med Hallux Valgus?
Lättare övningar som sträckövningar och lågintensiv konditionsträning kan vara möjliga med Hallux Valgus. Men det är viktigt att konsultera en läkare eller fysioterapeut för individuell rådgivning.

Kan ortopediska skor förebygga Hallux Valgus?
Ortopediska skor med rätt stöd och utformning kan bidra till att förebygga Hallux Valgus, särskilt om de används från ung ålder och om genetiska faktorer är inblandade.

Finns det kirurgiska ingrepp för Hallux Valgus?
Ja, i vissa fall kan kirurgisk korrigering övervägas för Hallux Valgus. Detta beslut tas vanligtvis efter att andra konservativa behandlingar har prövats och inte gett tillräcklig lindring.