Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Stödstrumpor

Visar 24 av 66 produkter
Sortera efter

Stödstrumpor

Frågor och svar om StödstrumporVad är syftet med stödstrumpor?

Stödstrumpor är designade för att förbättra cirkulationen och ge stöd åt benen och fötterna. De kan användas för att lindra trötthet, svullnad och andra besvär relaterade till dålig blodcirkulation.Hur fungerar stödstrumpor?

Stödstrumpor applicerar graduerat tryck längs benen, vilket hjälper till att pressa blodet uppåt mot hjärtat. Detta minskar belastningen på venerna och kan förebygga eller lindra problem som åderbråck och svullna ben.Vem bör använda stödstrumpor?

Stödstrumpor är lämpliga för personer som upplever problem med blodcirkulationen, som långvarigt stående eller sittande, gravida kvinnor, äldre personer eller de med ärftlig benägenhet för åderbråck.Hur väljer jag rätt storlek på stödstrumpor?

För att välja rätt storlek på stödstrumpor bör du mäta omkretsen av ditt ben vid olika punkter och jämföra med tillverkarens storlekstabell. Det är viktigt att få rätt passform för att uppnå optimal effekt.Kan jag använda stödstrumpor under hela dagen?

Ja, du kan använda stödstrumpor under hela dagen. Det rekommenderas särskilt för personer som har en stillasittande livsstil eller utför arbetsuppgifter som innebär långvarig stående. Att använda stödstrumpor regelbundet kan ge kontinuerlig lättnad.Är stödstrumpor effektiva för att förebygga åderbråck?

Ja, stödstrumpor kan vara effektiva för att förebygga åderbråck genom att stödja blodcirkulationen och minska trycket på venerna. Det är dock viktigt att konsultera en läkare för professionell rådgivning om åderbråck.Kan jag tvätta stödstrumpor i tvättmaskin?

Ja, de flesta stödstrumpor kan tvättas i maskin. Det är dock bäst att följa tillverkarens tvättråd för att säkerställa att strumporna behåller sin elasticitet och effektivitet.Finns det olika typer av stödstrumpor?

Ja, det finns olika typer av stödstrumpor med olika grader av kompression. Lätt kompression används för milda besvär medan kraftigare kompression kan rekommenderas för mer allvarliga cirkulationsproblem. Det är bäst att konsultera en specialist för att få rätt typ av stödstrumpor.Kan gravida kvinnor använda stödstrumpor?

Ja, gravida kvinnor kan dra nytta av att använda stödstrumpor för att minska svullnad och obehag i benen. Det är dock viktigt att konsultera en läkare för att välja rätt typ och trycknivå av stödstrumpor under graviditeten.Hur lång hållbarhet har stödstrumpor?

Hållbarheten för stödstrumpor varierar beroende på kvalitet och användning. Generellt sett bör stödstrumpor bytas ut var sjätte till tolfte månad för att säkerställa att de behåller sin kompressionseffektivitet.