Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Urinvägsinfektion

Visar 1 av 1 produkter
Sortera efter

Urinvägsinfektion

Frågor och svar om UrinvägsinfektionVad är en urinvägsinfektion?

En urinvägsinfektion är en bakteriell infektion som påverkar någon del av urinvägssystemet, inklusive blåsan, urinrören, njurarna och urinröret.Vilka är symtomen på urinvägsinfektion?

Vanliga symtom inkluderar smärtsam och brännande urinering, ökad frekvens av urinering, molande smärta i nedre delen av buken och ibland blod i urinen.Hur diagnostiseras en urinvägsinfektion?

En urinvägsinfektion kan diagnostiseras genom en urinanalys för att identifiera bakterier, röda blodkroppar och vita blodkroppar i urinen. Ibland kan ytterligare tester behövas.Vad orsakar urinvägsinfektion?

Vanligtvis orsakas urinvägsinfektion av bakterier som kommer in i urinvägarna. Kvinnor löper större risk på grund av kortare urinrör, men det kan påverka människor av alla kön och åldrar.Kan urinvägsinfektion behandlas hemma?

Mildare fall av urinvägsinfektion kan lindras med mycket vätskeintag och vila. Men om symtomen kvarstår eller förvärras, är läkarvård nödvändig och antibiotika kan behövas.Hur kan man förebygga urinvägsinfektion?

Dricka tillräckligt med vatten, undvika att hålla sig länge samt att tömma blåsan regelbundet kan hjälpa till att förebygga urinvägsinfektion. God hygien är också viktigt.Finns det några riskfaktorer för urinvägsinfektion?

Ja, kvinnor har högre risk än män. Andra riskfaktorer inkluderar ålder, graviditet, försvagat immunsystem, användning av spermicidprodukter och vissa medicinska tillstånd.Kan urinvägsinfektion påverka gravida kvinnor?

Ja, gravida kvinnor har ökad risk för urinvägsinfektion. Det är viktigt att behandla det snabbt för att undvika komplikationer som kan påverka både modern och fostret.Kan urinvägsinfektion överföras sexuellt?

Urinvägsinfektion är inte en könssjukdom, men sexuell aktivitet kan öka risken. Att urinera före och efter samlag kan hjälpa till att minska risken.Hur lång tid tar det att återhämta sig från en urinvägsinfektion?

Tiden det tar att återhämta sig från en urinvägsinfektion varierar. Med korrekt behandling bör symtomen börja minska inom några dagar, men det är viktigt att slutföra hela antibiotikakursen.Är det möjligt att få återkommande urinvägsinfektion?

Ja, vissa människor kan uppleva återkommande urinvägsinfektioner. Förebyggande åtgärder, som att dricka mycket vatten och bibehålla god hygien, kan hjälpa minska risken.