Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Eksem & Utslag

Visar 4 av 4 produkter
Sortera efter

Eksem & Utslag

Frågor och svar om Eksem & Utslag1. Vad är eksem och vilka är dess vanligaste orsaker?

Eksem är en inflammatorisk hudåkomma som kan orsakas av genetiska faktorer, allergier, stress och kontakt med irriterande ämnen som tvättmedel och kosmetika.2. Hur kan man lindra klåda vid eksem?

För att lindra klåda vid eksem, undvik att klia på drabbade områden och använd svalkande lotioner eller krämer. Kalla kompresser och bad kan också hjälpa till att lindra klåda.3. Vilka är de bästa hudvårdsprodukterna för personer med eksem?

Personer med eksem bör använda milda, parfymfria tvålar och fuktgivande krämer eller salvor. Produkter märkta som "hypoallergena" är oftast lämpliga.4. Kan kosten påverka eksem?

Ja, vissa livsmedel kan utlösa eller förvärra eksem hos vissa människor. Det kan vara värt att föra en matdagbok för att identifiera potentiella utlösare och undvika dem.5. Vad är skillnaden mellan atopiskt och kontakteksem?

Atopiskt eksem är ofta genetiskt och förknippat med torr hud och allergier, medan kontakteksem orsakas av direkt kontakt med irriterande ämnen eller allergener.6. Kan eksem påverkas av väderförhållandena?

Ja, väderförhållanden som kyla och torr luft kan påverka eksem och göra det svårare. Att hålla huden väl fuktad är viktigt, särskilt under kalla månader.7. Finns det några naturliga behandlingar för eksem?

En del människor finner lindring med naturliga ingredienser som aloe vera, kamomill och havregryn. Rådgör dock alltid med en hudläkare innan du använder dem.8. Hur kan jag undvika att försämra mitt eksem?

För att undvika att försämra eksem, undvik kontakt med kända allergener och irriterande ämnen. Använd mjuka kläder och undvik långa och heta duschar.9. Kan stress påverka eksem?

Ja, stress kan vara en utlösande faktor för eksemutbrott. Hantera stress med avslappningsmetoder som meditation och motion.10. När bör jag söka professionell hjälp för mitt eksem?

Sök professionell hjälp om eksemet blir svårt, om du upplever infektionssymtom som rodnad och varbildning, eller om du inte ser någon förbättring med egenvård.