Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Kopieringspapper

Kopieringspapper är en av de mest grundläggande och viktiga förnödenheterna på ett kontor, oavsett om det är ett stort företag, en liten firma eller ett hemmakontor. Här hittar du det mesta för stora och små behov.

Kopieringspapper

Visar 24 av 56 produkter
Sortera efter

Kopieringspapper

Varför det är viktigt att alltid ha tillgång till kopieringspapper
Om du arbetar på kontoret, hemma eller någon annanstans, är det avgörande att se till att du alltid har tillräckligt med kopieringspapper till hands. Kopieringspapper är en oumbärlig resurs som behövs i en mängd olika situationer. Oavsett om du behöver skriva ut enkla dokument eller mer avancerade grafiska projekt är det en bra idé att ha kopieringspapper i beredskap.

Hur väljer du rätt kopieringspapper?
Valet av kopieringspapper beror på vad du planerar att använda det till. Om du behöver skriva ut vanliga textdokument är ett standardvitt A4-papper med en vikt på 80 g lämpligt. För mer professionella utskrifter med hög kvalitet kan du överväga ett tjockare papper, någonstans runt 90 eller 100 g. Storleken på papperet spelar också roll, och du kan välja mellan olika storlekar som A3 eller A2 beroende på dina behov. För fotoutskrifter är det viktigt att använda ett fotopapper som är kompatibelt med din skrivare.

Skillnaden mellan kopieringspapper och skrivarpapper
Vanligtvis används termerna "kopieringspapper" och "skrivarpapper" synonymt, men det finns en subtil skillnad. Kopieringspapper är vanligtvis något tjockare och är avsett för kopieringsmaskiner, medan skrivarpapper är utformat för bläckstråle- och laserskrivare. Dock fungerar de flesta varianterna bra i både kopieringsmaskiner och skrivare.

Hur tjockt är kopieringspapper?
Tjockleken på kopieringspapper mäts oftast i gram per kvadratmeter (g/m²). Det vanligaste kopieringspapperet för kontorsbruk har en vikt på 80 g/m². Ju högre vikt, desto tjockare och mer högkvalitativt upplevs papperet.

Miljövänliga alternativ
Om miljöhänsyn är viktigt för dig och ditt företag kan du överväga miljövänliga alternativ när du köper kopieringspapper. Det finns papper som är koldioxidneutralt, FSC-certifierade och har EU Ecolabel eller Svanenmärkning för att säkerställa att de tillverkas på ett hållbart sätt.

Olika storlekar och utseenden
Storleken på kopieringspapperet bör anpassas efter ditt specifika användningsområde. A5 är till exempel perfekt för utskick i kuvert utan vikning, medan A2 är optimalt för affischer. Utseendet på papperet är också viktigt. För högkvalitativa färg- och reklamutskrifter rekommenderas bestruket papper, medan vissa papper kan ha en bomullsfiberstruktur som ger en tygliknande känsla.

Kopieringspapper för olika behov
Oavsett om du behöver kopieringspapper för kontoret eller hemmabruk, är det viktigt att ha det tillgängligt för att underlätta ditt arbete. Det är också en bra idé att organisera dina utskrifter och använda pärmar eller andra organisatoriska hjälpmedel för att hålla ordning på dina dokument. För verksamheter som hanterar känsliga uppgifter kan det vara en bra idé att investera i en dokumentförstörare för att säkerställa att personliga data hanteras enligt gällande lagar och regler.