Hållbara priser
Billiga fraktalternativ
Effektivt sortiment
Ursäkta tillgängligheten. Vi flyttar vårt lager och är snart tillbaka som vanligt. 

Solglasögon

Frågor och svar om SolglasögonVad är UV-skydd och varför är det viktigt i solglasögon?

UV-skydd är en funktion i solglasögon som blockerar skadliga UV-strålar från solen. Det är viktigt eftersom långvarig exponering för UV-strålning kan skada ögonen och öka risken för ögonsjukdomar.Hur väljer jag rätt solglasögon för att passa min ansiktsform?

För att välja rätt solglasögon för din ansiktsform, överväg formen på ditt ansikte. Runda ansikten passar bra med fyrkantiga bågar, medan fyrkantiga ansikten kan bära av runda eller ovala bågar.Vilken färg på glasen är bäst för olika ljusförhållanden?

Gråa eller bruna glas passar bra för många ljusförhållanden och ger naturlig färgåtergivning. Gula eller orange glas kan förbättra kontrasten i lågt ljus, medan mörka glas är idealiska för starkt solljus.Hur ofta bör jag byta ut mina solglasögon?

Det rekommenderas att byta ut solglasögon varje 1-2 år eller oftare om de visar tecken på slitage. Uppdateringar av solskydd och mode kan vara skäl att byta ut dem regelbundet.Kan barn använda solglasögon och vilken typ bör de välja?

Ja, barn kan och bör använda solglasögon för att skydda sina ögon från UV-strålar. Välj solglasögon med UV-skydd och tåliga bågar för barnens aktiva livsstil.Hur rengör jag mina solglasögon på bästa sätt?

Rengör dina solglasögon med en mjuk mikrofiberduk för att undvika repor. Använd mild tvål och vatten för att avlägsna smuts och undvik att använda hushållspapper eller klädesplagg som kan repa glasen.Är polariserade solglasögon viktiga och vad gör de?

Polariserade solglasögon minimerar bländning från reflekterande ytor som vatten eller snö. De förbättrar synligheten och minskar ögontrötthet, vilket är särskilt fördelaktigt vid aktiviteter utomhus.Kan solglasögon repareras om de skadas?

Små repor på solglasögon kan ibland poleras bort, men allvarliga skador på bågar eller glas kan vara svåra att reparera. Det är bäst att konsultera en professionell om du stöter på problem.Vilket UV-skyddsnivå behöver jag i mina solglasögon?

Se efter solglasögon med 100% UVB och UVA-skydd. Detta ger maximalt skydd mot skadliga UV-strålar och minimerar risken för ögonskador.Är det viktigt att använda solglasögon även på molniga dagar?

Ja, UV-strålar tränger igenom moln, så det är viktigt att bära solglasögon även på molniga dagar för att skydda ögonen mot potentiella skador.