Hållbara priser
Fri frakt över 299:-
Effektivt sortiment
010-204 1234

Mikrofiberdukar & Våtdukar

Visar 20 av 20 produkter
Sortera efter

Mikrofiberdukar & Våtdukar

I vårt sortiment av dukar finner du bland annat diskdukar, microdukar och universaldukar. Här finner du de dukar du behöver för att diska, städa, torka och damma.

Frågor och svar - mikrofiberdukar och våtdukar


Vad är en mikrofiberduk?
En mikrofiberduk är en typ av duk som är tillverkad av fina, syntetiska fibrer. De mycket tunna fibrerna är vanligtvis gjorda av polyester och polyamid, vilket gör att de kan fånga upp små partiklar av smuts och damm på ytan av ett föremål utan att repa det. Mikrofiberdukar är i och med sina egenskaper mycket absorberande och kan användas för att både rengöra och torka ytor, de funkar utmärkt på de flesta material och ytor, såsom bänkskivor, fönster och golv. Mikrofiberdukar är vanligt förekommande inom industriell städning, bilvård och andra tillämpningar.

Vad är en våtduk?
En våtduk är en typ av duk som är fuktad med en rengöringslösning. Våtdukar kan användas för att rengöra ytor som är extra smutsiga eller fläckiga. Det finns våtdukar i för olika ändamål, inklusive allt från allmän städning till rengöring av elektronik. Våtdukar kommer också i flera olika storlekar.

Vad är skillnaden mellan en mikrofiberduk och en våtduk?
Mikrofiberdukar är gjorda av fina, syntetiska fibrer som kan fånga upp små partiklar av smuts och damm på ytan av ett föremål utan att repa det. En våtduk är å andra sidan en vanlig duk som är fuktad med en rengöringslösning. Våtdukar kan användas för att rengöra smutsiga ytor och fläckar, medan mikrofiberdukar är mer lämpade för att torka bort damm och lätta smutsavlagringar.

Kan man rengöra mikrofiberdukar och våtdukar?
Mikrofiberdukar kan tvättas i maskin. Kom ihåg att mikrofiberdukar bör tvättas separat från andra typer av tyger och utan att använda sköljmedel, eftersom sköljmedel kan påverka dukens förmåga att absorbera fukt. Följ även tillverkarens instruktioner innan du tvättar dina mikrofiberdukar. Våtdukar är vanligtvis engångsprodukter och bör kasseras efter användning.