Hållbara priser
Alltid fri frakt över 995:-
Effektivt sortiment
010-204 1234

Desinfektion

Vi säljer olika varumärken och typer av desinfektion.  Inom handdesinfektion säljer vi Hygiene of Sweden, Tork, Liv (Clemondo) och Dax. Inom ytdesinfektion säljer vi Cif, Life Clean, Tork, Liv, Kilto Pro (Dax).  Desinfektion kommer i olika former. Flytande i pumpflaska, litersförpackningar, våtservetter och skum. 

Alkoholbaserad desinfektion

Under många har alkoholbaserad desinfektion funnits i alla miljöer där ett behov eller eget intresse att hålla en god och i vissa fall perfekt hygiennivå existerat. Om det är inom sjukvård, omsorg, kontorslandskap, hos frisören eller i restaurangen så har en alkoholbaserad ytdesinfektion och handsprit funnits nära till hands.

Alkoholbaserad desinfektion har löst den primära uppgiften att desinficera ytor och händer i samhället i många år. Detta har inte varit utan brister som i sin tur inneburit vissa risker. En av dem mest uppenbara är att det är att alkoholbaserad desinfektion är en brandfarlig produkt. Därför måste vi alltid tänka på hur man ska lagerhålla produkten. Helst ska detta göras i brandsäkert skåp. Beroende på mängden som lagerförs kan detta vara ett säkerthetskrav. Vart exponeras desinfektionsmedlet, kan det innebära brandrisker? Att till exempel ha handsprit i receptionen bredvid levande ljus är inte att rekommendera. 

Alkoholen skadar ofta ytor den kommer i kontakt med, en konsekvens av pandemin där handspritdispensers alltid funnit nära till hands, när vi applicerar desinfektionen och det droppar på till exempel golvet som dispenser står på så kommer golvet i någon utsträckning till att ta skada. Restprodukt måste också  slängas enligt anvisningar som farligt avfall hos en godkänd mottagningstation. Även framtagningen av etanol utmanar då det krävs stora odlingsytor, skörd och tunga och långa transporter vilket påverkar miljö och gör prisbilden volatil. 

 
Finns det alternativ till alkoholbaserad desinfektion? 

Ja.  Svenska producenter har funnit alternativa lösningar till alkoholbaserad desinfektion som är lika effektiva och mer skonsamma mot miljö, användare och ytor. Vi säljer vattenbaserad desinfektion från LifeClean och biopolym producerad desinfektion från Hygiene of Sweden. 

Visar 8 av 64 produkter
Sortera efter

Personlig inköpshjälp

Vår utgångspunkt är att erbjuda ett effektivt sortiment av förbrukningsvara som används av de många. Vi utvecklar vårt sortiment kontinuerligt baserat på våra kunders efterfrågan. Vi erbjuder också skräddarsydda lösningar vid särskilda behov och krav. Tveka inte att ringa våra säljare för råd och hjälp.
Kontakt